Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKA LIGA

Hrvatska potopila Kazahstan, Tucak veterane čuvao za Srbiju

Vaterpolo
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
18.06.2019.
u 19:48

Uvjerljiva pobjeda, velika, ali nije i naša najveća. A ona teško da će i biti dostignuta jer pomalo izgleda nestvarno. Najveću su pobjedu hrvatski vaterpolisti, naime, postigli na Svjetskom prvenstvu u Rimu, 3. rujna 1994., kada je potopljen Novi Zeland s 35:1!

U prvom kolu razigravanja po skupinama na završnom turniru Svjetske vaterpolske lige u Beogradu Hrvatska je pobijedila Kazahstan s 20:4. Uvjerljiva je to pobjeda, velika, ali nije i naša najveća. A ona teško da će i biti dostignuta jer pomalo izgleda nestvarno. Najveću su pobjedu hrvatski vaterpolisti, naime, postigli na Svjetskom prvenstvu u Rimu, 3. rujna 1994., kada je potopljen Novi Zeland s 35:1! Uza sedam pogodaka Dubravka Šimenca. 

Današnja Hrvatska nešto je drugačije posložena, pogoci su bolje raspoređeni, pa su se tako, primjerice, protiv Kazahstanaca u listu strijelaca upisali svi osim dvojice vratara, Bijača i Marcelića, te sidraša Krapića. Kad smo već kod toga, valja napomenuti da je naš izbornik Ivica Tucak za ovu utakmicu poštedio, tj. poslao ih na tribine, veterane Xaviera Garciju (35) i Josipa Vrlića (33). Njih dvojicu sačuvao je za sutrašnji  derbi sa Srbijom koji počinje u 21 sat (prijenos je na Arenasportu), u terminu u kojoj će svakodnevno svoje utakmice igrati reprezentacija domaćina. 

Ulogu Šimenca iz spomenutog meča protiv Novog Zelanda od prije četvrt stoljeća ovaj put je, istina u malom, preuzeo raspoloženi Ante Vukičević koji je postigao četiri pogotka. Sasvim dovoljno da bude proglašen igračem utakmice. 

Bila je to utakmica koju je valjalo “odraditi”, ali u našem su stožeru odlučili odmah zaigrati željenim ritmom, pa je nejaka reprezentacija Kazahstana, na neki način druga momčad Rusije, platila ceh takvoj našoj odlučnosti da ne razmišljamo tko je s druge strane. I da u svaku utakmicu uđemo s maksimalnim angažmanom. Pa je tako u međusobnim susretima Hrvatske i Kazahstana omjer pobjeda i poraza sada 11-0. Za Hrvatsku, naravno. 

I ono malo prilika i izrađenih situacija što su Kazahstanci imali završilo je odličnim intervencijama naših vratara. Ukupno su skupili 12 obrana (Bijač sedam u tri četvrtine, a Marcelić pet u jednoj četvrtini). 

I svi ostali naši igrači pokazali su zavidnu spremnost na ovoj (trening) utakmici, pa od naših dupina možemo očekivati dobar rezultat na ovom mini-samitu najboljih reprezentacija svijeta na otvorenom plivalištu Tašmajdan. Medalja se čini izglednom, a njezin sjaj zasad ne bismo željeli prognozirati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije