Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi u skupini

Hrvatska pobijedila Nizozemsku i izborila Superfinale Svjetske lige

Hrvatska vaterpolo reprezentacija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/8
11.04.2017.
u 21:07

Hrvatsku je do uvjerljive pobjede predvodio Anđelo Šetka s tri gola, dok su po dva pogotka postigli Luka Lončar, Maro Joković, Antonio Petković, Andrija Bašić, Ivan Domagoj Zović i Ante Vukičević

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je plasman na Superfinale Svjetske lige u Moskvi nakon što je u susretu posljednjeg, 6. kola B skupine u Šibeniku pobijedila Nizozemsku 17:7 (3:1, 2:1, 6:2, 6:3) i potvrdila prvo mjesto u skupini.

Izabranici Ivice Tucka su uoči zadnjeg kola držali vodeću poziciju na ljestvici sa 12 bodova koliko je imala i Grčka. Međutim, hrvatskim vaterpolistima je zbog boljeg međusobnog skora od Grčke za potvrdu 'jedinice' bila dovoljna pobjeda protiv Nizozemaca.

Izbornik je za šibenski dvoboj izostavio Luku Bukića, Sandra Sukna, Andru Bušlja, Ivana Marcelića i Xavija Garciju. No, i bez njih pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno.

Hrvatsku je do uvjerljive pobjede predvodio Anđelo Šetka s tri gola, dok su po dva pogotka postigli Luka Lončar, Maro Joković, Antonio Petković, Andrija Bašić, Ivan Domagoj Zović i Ante Vukičević. U suparničkim redovima po dva gola zabili su Robin Lindhout i Harmen Jorn Muller.

Završnica Svjetske lige održat će se u Moskvi od 20. do 25. lipnja.

Dodajmo kako je Hrvatski vaterpolski savez (HVS) utakmicu na šibenskoj Crnici iskoristio kako bi obilježio desetu godišnjicu povijesnog hrvatskog svjetskog zlata iz Melbournea 2007. godine. Gotovo cijela momčad (Frano Vićan, Damir Burić, Andro Bušlje, Zdeslav Vrdoljak, Aljoša Kunac, Maro Joković, Mile Smodlaka, Teo Đogaš, Pavo Marković, Samir Barać, Igor Hinić, Miho Bošković, Josip Pavić) predvođena Ratkom Rudićem našla se u Šibeniku.

Hrvatska je u finalu SP-a pobijedila Mađarsku nakon produžetaka (9:8) i prvi put od samostalnosti popela se na vaterpolski krov svijeta. Zanimljivo, Maro Joković je jedini igrač 'Barakuda' koji je 2007. osvojio zlato, a večeras je zaigrao za Hrvatsku. Joković, koji je tada sa 19 godina bio najmlađi član reprezentacije, je u finalu je zabio pogodak za 7-7 koji nas je odveo u produžetke. 

Nakon uspjeha u Melbourneu, hrvatski vaterpolisti su na svjetskim prvenstvima osvojili još četiri medalje - srebro (2015) i tri bronce (2009, 2011, 2013).

Komentara 2

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
22:34 11.04.2017.

Hrvatska iznad svih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije