Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA POHVALITI SE

Hrvatska je prava velesila, ovim se ne može pohvaliti ni jedna druga zemlja!

Tennis: ATP Tour
Jonas Güttler/DPA/PIXSELL
19.11.2020.
u 18:49

Na kraju ove godine imat ćemo, naime, čak četvoricu tenisača u Top 30, čime se ne može pohvaliti ni jedna druga zemlja. Velika Britanija i Francuska imat će po trojicu

Naš Mate Pavić i Brazilac Bruno Soares vodili su u drugom kolu završnog teniskog Mastersa u Londonu veliku borbu sa španjolsko-argentinskom kombinacijom Granollers/Zeballos, ali na kraju su, nakon tri spašene meč-lopte i više od dva sata igre, morali priznati poraz sa 6:7 (4), 7:6 (4), 8:10. Malo boli to što su Hrvat i Brazilac imali čak šest prilika za break, a Španjolac i Argentinac samo jednu, a ni nju nisu iskoristili, ali tako je to u tenisu, barem smo uživali u iznimno uzbudljivom i kvalitetnom meču.

Prekinut je tako stopostotni niz od tri pobjede u Londonu naših predstavnika na turniru parova, Pavića i Nikole Mektića, ali ništa nije izgubljeno. Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof još su u utorak drugom pobjedom na turniru osigurali polufinale, a Pavić i Soares borit će se za polufinale u petak, u odlučujućem dvoboju s Australcem Peersom i Novozelanđaninom Venusom. I Mektiću i Paviću bit će to prvi ulazak u polufinale Mastersa. Pavić je s Oliverom Marachom 2018. imao dva poraza i pobjedu u skupini, a Mektić s Alexanderom Peyom iste godine dva poraza.

Kolumbijci zasad vodeći

Bez obzira na Pavićevo jučerašnje posrtanje, sama činjenica da na završnoj smotri osam najboljih parova imamo dvojicu predstavnika potvrđuje saznanje da je Hrvatska i dalje velesila kad su u pitanju muški parovi. I na kraju ove godine imat ćemo, naime, čak četvoricu tenisača u Top 30, čime se ne može pohvaliti ni jedna druga zemlja. Velika Britanija i Francuska imat će po trojicu. Vjerujemo da je to dobra startna pozicija za lov na olimpijsku medalju, jer bismo u Tokiju sljedeće godine mogli složiti čak dvije jake kombinacije, posebno ako će se u parovima ponovno okušati i Marin Čilić.

U slučaju osvajanja Mastersa u Londonu, Mektić bi došao na šesto mjesto, samo stubu ispod svog najboljeg plasmana iz travnja 2019. godine, kada je bio peti. Koolhof bi zadržao jedno mjesto prednosti pred Mektićem i bio bi peti, odmah iza nedostižne četvorke u kojoj su Kolumbijci Farah i Cabal, Argentinac Zeballos i naš Pavić. Iako ih nema u Londonu, Farah i Cabal će po svemu sudeći zadržati vodeće pozicije. Sve i da osvoji turnir, Pavić u najboljem slučaju može biti treći. Ivan Dodig godinu će završiti na 15., a Franko Škugor na 29. mjestu...

Što se pojedinačne konkurencije tiče, siguran polufinalist (iz skupine London 2020.) je Austrijanac Dominic Thiem (nakon pobjede nad Rafom Nadalom sa 7:6 (7), 7:6 (4)), a Rusu Andrej Rubljov prvi je tenisač koji je sigurno izgubio sve izglede za prolaz. Nakon početnog poraza od Nadala, izgubio je i dvoboj sa Stefanosom Tsitsipasom (1:6, 6:4, 6:7 (6)), iako je tie-breaku odlučujućeg seta imao meč-loptu. No, Rubljov iz Londona neće otići nezadovoljan.

Thiem po 300. pobjedu

– Nevjerojatno zvuči da sam mogao preokrenuti ovaj meč. Moglo je možda biti 6:1, 6:3, ali ja sam još uvijek bio na terenu, borio sam se i na kraju imao meč-loptu. Bio sam blizu pobjede i mogu biti zadovoljan svojom mentalnom snagom. Zadovoljan sam ovom sezonom, ne mogu se žaliti. Osvojio sam toliko turnira kao nikad prije (pet, nap. a.), više nego što sam ih do ove godine ukupno osvojio. I dobio sam više mečeva (40 - op. a.) nego bilo koje druge godine. Prvi put ušao sam u Top 10, tako da mogu biti zahvalan na ovoj godini – kazao je 23-godišnji Rubljov koji će u najgorem slučaju godinu završiti na devetom mjestu (može ga preteći samo Schwartzman).

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
19:57 19.11.2020.

Hrvatska je prava balkanska velesila, sa ovoliko koronavirusa se ne može pohvaliti ni jedna druga zemlja iz regije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije