Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kombinirani renking pokazuje

Hrvatska je među favoritima: Igranje za svoju zemlju uvijek je velik motiv

storyeditor/2022-04-10/PXL_070422_92877591.jpg
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
11.04.2022.
u 11:28

Donna Vekić: U ovakvim mečevima svi na terenu dajemo 200 posto od sebe. A tu je i osjećaj zajedništva

Hrvatske će tenisačice svoj nastup na turniru Prve skupine Kupa Billie Jean King (prijašnji Fed kup) u turskoj Antalyi, od kojega puno očekujemo, započeti danas u 11 sati dvobojem sa Šveđankama. Gledajući plasmane prijavljenih tenisačica, naše su cure favoritkinje, ali one će to biti i u gotovo svakom meču na ovom turniru, osim u srazu sa Slovenkama koje su također u skupini B. Zapadni susjedi imaju u sastavu Tamaru Zidanšek, koja je 23. tenisačica svijeta, i Kaju Juvan na 78. mjestu pa po tome oni u društvu još 10 reprezentacija najbolje stoje kad se uzme u obzir kombinirani renking prvih dviju tenisačica.

Treba potvrditi na terenu

Hrvatska je u tom poretku druga (računaju se plasmani Petre Martić i Ane Konjuh), treća je Mađarska s Annom Bondar i Pannom Udvardy), četvrta Bugarska s Viktorijom Tomovom i Isabelom Šinikovom... Za razliku od nas, neke druge reprezentacije nisu došle u svom najboljem sastavu. Estoniji tako nedostaju dvije najbolje plasirane igračice Anett Kontaveit i Kaia Kanepi, Srbija će igrati bez druge i treće igračice Nine Stojanović i Olge Danilović, Dankinjama nedostaje najbolja tenisačica Clara Tauson, 38. na WTA listi, a slična je situacija i kod Šveđanki koje ne mogu računati na svoju najbolje plasiranu igračicu Rebeccu Peterson, 80. tenisačicu svijeta.

– Da, na papiru smo jedni od favorita, ali to treba potvrditi i na terenu, u ovakvim su natjecanjima iznenađenja česta. Sjetimo se samo lanjskog uspjeha naše reprezentacije u Davisovu kupu. Ove je godine format natjecanja iznimno težak, a mi tražimo prvo mjesto u skupini u kojoj je još pet reprezentacija (Švedska, Austrija, Bugarska, Slovenija i Gruzija - op. a.). U svakom meču moramo pružiti maksimum i nikoga ne smijemo podcijeniti – istaknula je naša izbornica Iva Majoli, napomenuvši:

– To što ćemo u Antalyji nastupiti u najjačem sastavu velika je prednost za nas. Igra se dan za danom i moći ćemo teret ravnomjerno rasporediti na sve igračice. A tko će igrati, odlučivat ćemo zajedno uoči početka svakoga meča.

07.04.2022., Zagreb - Konferencija za novinare hrvatske zenske teniske reprezentacije. Iva Majoli i Tara Wurth. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Cure pune motiva

Igračice su uistinu spremne dati svoj maksimum da bismo napokon napravili taj iskorak i prešli u viši razred u svjetskom natjecanju ženskih reprezentacija. Donna Vekić naglašava:

– Igranje za svoju zemlju uvijek je velik motiv, u takvim mečevima svi na terenu dajemo 200 posto od sebe. A tu je i osjećaj zajedništva. Inače, iza mene je jedno vrlo teško razdoblje oporavka od ozljede, no sve je prošlo dobro. Drago mi je što smo opet u tako jakom sastavu, svi vjerujemo u uspjeh u Antalyi – optimistična je Osječanka.

Ovoga tjedna, u petak i subotu, na rasporedu su i kvalifikacijski mečevi za završni turnir Svjetske skupine, a sastaju se: Italija – Francuska, SAD – Ukrajina, Češka – Velika Britanija, Kazahstan – Njemačka, Kanada – Letonija, Nizozemska – Španjolska i Poljska – Rumunjska. Belgija, koja je trebala gostovati kod Bjelorusije, kvalificirala se bez borbe jer je Bjelorusija, kao i Rusija, suspendirana. Mjesto Rusije (pobjednice lanjskog natjecanja) na završnom turniru zauzet će Australija, a izravni plasman izborila je i Švicarska, kao finalist lanjskog prvenstva.

>> Hrvatski rukometaš tragično preminuo:

Ključne riječi
WTA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije