Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stolni tenis

Hrvatska je domaćin Europskog prvenstva: U Zadar dolaze najbolji europski stolnotenisači

Table Tennis - Men's Singles - Round 2
Foto: Thomas Peter/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
02.02.2024.
u 12:05

– Nakon dugog niza godina opet će Zadar ugostiti veliki europski događaj. To je grad koji usto ima odlične uvjete za organizaciju najvažnijeg europskog natjecanja, predivnu dvoranu i cijeli kompleks Višnjik. – rekao je Zoran Primorac, predsjednik HSTS-a

Europski stolni tenis vraća se u Zadar. Naime, 2025., od 12. do 19. listopada, grad Zadar ugostit će ekipno Europsko prvenstvo. Europska stolnoteniska federacija (ETTU) priopćila je čelnicima Hrvatskog stolnoteniskog saveza da je njihova kandidatura i prezentacija prihvaćena te će najbolji europski stolnotenisači i stolnotenisačice opet kročiti u grad koji ima dugu povijest u ovom sportu. I to 23 godine nakon posljednjeg EP-a u Hrvatskoj, koji je bio organiziran u Zagrebu.

– Europska federacija dala je povjerenje Savezu, odradili smo dobar odličan posao od Izvršnog odbora do ureda koji je sve to pripremio. Prepoznali su nas kao partnere, a prema njihovim riječima prezentacija kandidature je bila izvrsna – istaknuo je Zoran Primorac, predsjednik HSTS-a.

GALERIJA Dinamo teškom mukom do pobjede protiv Istre (1:0). Jakirović je preživio

Table Tennis - Men's Singles - Round 2
1/22

Naime, godina 1971. je zlatnim slovima upisana u povijest zadarskoga, hrvatskoga i europskoga stolnoga tenisa. Tada je krajem svibnja održan prvi turnir najboljih europskih stolnotenisačica i stolnotenisača pod nazivom Top 12. Prvi na kojemu se igralo (i) za – novac. Inače, te 1971. u Zadru su blistala i dva naša asa, Anton Tova Stipančić i Dragutin Šurbek, koji su osvojili drugo i treće mjesto.

VEZANI ČLANCI:

– Nakon dugog niza godina opet će Zadar ugostiti veliki europski događaj. To je grad koji usto ima odlične uvjete za organizaciju najvažnijeg europskog natjecanja, predivnu dvoranu i cijeli kompleks Višnjik. Vrhunski spoj sporta i turizma. Imamo podršku grada Zadra, Ministarstva turizma i sporta, a direktor Višnjika je i moj prijatelj i bivši reprezentativac Denis Karlović – zaključio je Primorac.

VIDEO Otkriveni su detalji senzacionalnog transfera na Poljud. Evo koliko će Hajduk platiti za Josipa Brekala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije