Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetska liga

Hrvatska izgubila od Italije i ostala bez finala

13.03.2017., Vukovar - Trening hrvatske vaterpolo reprezentacije na novim bazenima. Izbornik Ivica Tucak.   Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/7
24.06.2017.
u 20:10

Utakmica je u osnovnom dijelu završila rezultatom 6:6 (1:1, 2:3, 2:1, 1:1), nakon čega su Talijani bili uspješniji prilikom izvođenja peteraca rezultatom 3:1

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale završnog turnira Svjetske lige u ruskoj Ruzi nakon što je u polufinalu nakon peteraca izgubila od Italije.

Utakmica je u osnovnom dijelu završila rezultatom 6:6 (1:1, 2:3, 2:1, 1:1), nakon čega su Talijani bili uspješniji prilikom izvođenja peteraca rezultatom 3:1. 

Hrvatska je bila bliža pobjedi. U posljednjoj minuti je vodila sa 6:5 i imala loptu, no Talijani su u kontri izborili petarac kojeg je realizirao Pietro Figlioli za 6:6. Izbranicima Ivice Tucka ostalo je 20 sekundi za zadnji napad, ali nisu uspjeli zabiti pogodak za pobjedu.

Prilikom izvođenja peteraca talijanski vratar Marco del Lungo je obranio udarce Maru Jokoviću, Anti Vukičeviću, te Javieru Garciji. Uspješan je bio jedino Anđelo Šetka, dok su kod Talijana peterce realizirali Francesco di Fulvio, Valentino Gallo i Pietro Figlioli.

U osnovnom dijelu utakmice u našim redovima najefikasniji je bio Šetka s dva gola, dok su po jedan pogodak postigli Luka Lončar, Ivan Buljubašić, Loren Fatović i Ante Vukičević. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Figlioli i Gallo sa po dva pogotka.

Italija se po treći put plasirala u finale, a još nije slavila u ovom natjecanju, dok će Hrvatska peti put igrati za broncu, a do sada je dva puta bila treća.

Komentara 2

TM
tmanda323
21:38 24.06.2017.

Šteta. Ponadao sam se Srbija Hrvatska finale...Nekom drugom prilikom.

RI
rikavac
21:00 24.06.2017.

Vratite na Ratka Rudica da opet budemo svjetska sila u vaterpolu dok god je Tucak izbornik mi zlata necemo vidjet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije