Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALIJANSKA ANDORA

Hrvatska ima europskog prvaka! Tonči Stipanović zlatni u jedrenju po peti put u karijeri

Doček srebrnog olimpijca Tončija Stipanovića u Splitu
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
17.03.2023.
u 19:45

Riječ je o klasi ILCA7. Naš drugi predstavnik, Filip Jurišić, okitio se srebrom i tako potvrdio koliko je dan bio uspješan za Hrvate, ali i za splitski Mornar.

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović (36) postao je europski prvak u klasi ILCA7 na Europskom prvenstvu koje se održava u talijanskoj Andori, ali nije bio naš jedini predstavnik s medaljom. Naime, srebro je osvojio drugi Hrvat, Filip Jurišić (29). Stipanović je do zlata stigao s 41 negativnim bodom, dok je Jurišić imao bod više. Treće mjesto osigurao je Cipranin Pavlos Kontides. Zanimljivo, sva trojica članovi su splitskog Mornara.

Ispred Kontidesa zapravo je bio Australac Matthew Wearn, aktualni olimpijski pobjednik, s 48 bodova. Ipak, spomenuti jedriličar natjecao se izvan konkurencije s obzirom na to da nije Europljanin. Stipanović je tako osvojio već peto zlato na europskoj pozornici u karijeri. 

Prvi je prije toga redom bio na EP-u 2010., 2011., 2013. i 2014. pa se sada vratio na najvišu stepenicu nakon devet godina. K tome ima dva olimpijska srebra, uz dva srebra i jednu broncu na SP-ima.

Jurišić je, pak, proslavio treće odličje s velikih natjecanja u karijeri, a drugo uzastopno. 

02.06.2022., Split - Jedrilicar Filip Jurisic, broncani na Svjetskom prvenstvu olimpijske klase ILCA 7. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Prošle je godine na SP-u u Meksiku bio treći i kući se vratio s broncom. 

Komentara 1

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
21:04 17.03.2023.

Bravo Tonči!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije