Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK TRENDA

Hrvati i Rusi ne vole zabijati golove jedni drugima: Evo koji vatreni je probio led

Reuters
02.09.2021.
u 18:15

Iako su vatreni Slavena Bilića zabili istim tim Englezima pet pogodaka u dvije utakmice i u 12 kvalifikacijskih utakmica ukupno 28, Rusima u dva susreta nisu zabili nijednom.

Hrvatska i Rusija odigrale su susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. bez pogodaka i nastavile u klasičnom smjeru. Kad se radi o međusobnim dvobojima...

Naime, kroz povijest su te dvije reprezentacije igrale pet puta, od čega je samo jedna utakmica bila prijateljska. I tri su završile bez pogodaka!

Još se itekako pamte kvalifikacije za Euro 2008., kad je Hrvatska bila u skupini s Rusima i Englezima. Aktualni doprvaci Europe tad su ostali kratkih rukava, izgubili plasman na kontinentalnu smotru! Zahvaljujući lošim utakmicama s Hrvatskom i Rusijom.

Istovremeno, iako su vatreni Slavena Bilića zabili istim tim Englezima pet pogodaka u dvije utakmice i u 12 kvalifikacijskih utakmica ukupno 28, Rusima u dva susreta nisu zabili nijednom. Niti oni Hrvatskoj. 

To se promijenilo 2015. u Rostovu, kad je u prijateljskom susretu Hrvatska pobijedila 3:1. Taj prvi pogodak Rusima u razdoblju od gotovo deset godina i tri utakmice, zabio je Nikola Kalinić. Potom još Brozović i Mandžukić. A za Ruse Smolov... Hrvatski izbornik bio je Ante Čačić.

Do pobjede je u konačnici stigao i Zlatko Dalić na SP-u 2018., kad je nakon 2:2 i produžetaka Hrvatska bila bolja nakon izvođenja jedanaesteraca.

Komentara 2

DJ
Djoile
08:48 03.09.2021.

Rusi ce vas razbiti !

DM
drazen.muhvic
21:21 02.09.2021.

Najbolja od svih veleumnih izjava nakon te tekme je ona Dalićeva kako je bod osvojen u gostima protiv favorita lijep uspjeh...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije