Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Hrvatska će protiv Srbije u Kraljevu igrati na svom terenu

Borna Coric of Croatia reacts during his semi-final match against Roger Federer of Switzerland at the ATP Championships tennis tournament in Dubai, February 27, 2015. Federer trounced Coric 6-2 6-1 at the Dubai Championships on Friday to set up a potentia
Foto: Reuters/Pixsell
04.03.2015.
u 10:10

Ćorić: Velika mi je čast biti prvi hrvatski reket. Sigurno da je Troicki favorit, no bio je i Murray...

Kad je obavljen ždrijeb Svjetske skupine Davisova kupa za 2015. godinu, znalo se da je Srbija favorit u dvoboju s Hrvatskom. Posebno kod kuće. To je sad podebljano s obzirom na to da u hrvatskoj vrsti u Kraljevu neće biti čak trojice od četvorice najboljih hrvatskih tenisača. Nema ozlijeđenog Marina Čilića, koji je tek počeo s laganim pripremama za nastavak sezone, nema Ive Karlovića, koji se oprostio od reprezentacije jer mu je teško igrati mečeve na tri dobivena seta i nema Ivana Dodiga, koji kronično ima problema s leđima...

Veliki interes za Ćorića

No unatoč tome u našoj reprezentaciji, koja se u Kraljevu priprema za dvoboj koji počinje u petak, optimistično je raspoloženje. A 18-godišnji Borna Ćorić spreman je preuzeti ulogu prvog reketa. Na upit koliko mu to znači, odgovorio je:

– Znači mi jako puno. Prije godinu i pol sam ušao u Davisov kup, još sam nov u tome, a već sam prvi reket, što je nevjerojatno. No, opet znam da to nije realno stanje, nego je tako zato što su oni koji su bolji od mene bili spriječeni da dođu – kazao je Ćorić za kojega vlada posebno velik interes medija, a odlično mu je sjela i podrška koju mu je javno iskazao i Novak Đoković.

Izbornik Željko Krajan ustvrdio je da će Borna u petak, unatoč prošlotjednom izvrsnom nastupu u Dubaiju, protiv 11 godina starijeg i 20 mjesta bolje plasiranog Viktora Troickog biti u ulozi postranika. Borna se slaže:

– Sigurno je da je Troicki favorit. Bolje je plasiran od mene (41-61 – op. a.), iskusniji je igrač (29-18 – op. a.). No, imat ću svoje prilike, pogotovu ako odigram kao protiv Murraya u Dubaiju – napomenuo je mladi Zagrepčanin koji je nakon plasmana u polufinale turnira u Dubaiju skočio na 61. mjesto ATP liste, što mu je najbolji plasman u karijeri.

Uspjeh našeg Concepta

Dvoboj u Kraljevu igrat će se na podlozi koju je postavila hrvatska tvrtka Concept '90, a Bornini prvi dojmovi su jako dobri:

– Prvi treninzi su bili odlični, s obzirom na to da sam došao iz drugačijih uvjeta, s igrališta na otvorenome. Meni je podloga vrlo slična onoj na Zagreb Indoorsu ili na turniru u Marseilleu, na kojoj sam nedavno igrao, tako da ne bih trebao imati problema s prilagodbom. Malo sam se odmarao nakon Dubaija, ali takav je život tenisača. Još kao 10-godišnjak znao sam da će biti tako i to sam prihvatio – zaključio je Borna.

>>Premijer Srbije poručio navijačima: Vrijeđajte mene, a ne Đokovića

Komentara 8

Avatar CVETKO1
CVETKO1
14:15 04.03.2015.

Ah , da.... Zaboravih: Svi ljudi dobre volje su dobrodošli u Srbiju! PS. Izgleda da će biti dosta minusa. Daj Bože da grešim!

DH
dalibor.hren
11:16 04.03.2015.

Čilić ne igra zbog ozljede, a Dodig zbog Čilića ili obratno!? Možda zaigraju za BiH?

DU
Deleted user
11:21 04.03.2015.

Ma dajte molim vas. Dodig ima kronične probleme s leđima kad treba igrati za Hrvatsku, ali ih nije imao kad je prije par dana osvojio turnir u parovima u Meksiku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije