Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kalkulacije

Hrvatska će na novoj Fifinoj ljestvici biti četvrta na svijetu?!

Wales Hrvatska (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
27.03.2013.
u 17:34

Najbolji plasman Hrvatska je imala početkom 1999., pod vodstvom Miroslava Blaževića, kada je bila treća

Hrvatska nogometna reprezentacija u ožujak je ušla kao deveta reprezentacija svijeta, ali to bi se trebalo promijeniti. Dvije pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo (protiv Srbije 2:0 te protiv Walesa 2:1) Hrvatskoj će sigurno popraviti plasman na Fifinoj ljestvici. Još se ne može sa stopostotnom sigurnošću potvrditi na koju ćemo poziciju doći, ali kako stvari stoje, trebali bi doći na četvrto mjesto!

Naime, na službenoj stranici gdje se može provjeravati trenutačno stanje Fifine ljestvice postoji i opcija kalkulacije pa bi s ove dvije pobjede Hrvatska došla do 1191 boda. Pet reprezentacija koje su trenutačno ispred nas skupilo je u ožujku manje bodova pa bi ih mi trebali prestići.

Novu ljestvicu Fifa će službeno objaviti 11. travnja, a Hrvatska bi se trebala naći odmah iza Španjolske, Njemačke i Argentine. Kada bi to doista bilo tako, Štimac bi prestigao Bilića, a došao uz bok učitelju Ćiri.

Najbolji plasman Hrvatska je imala početkom 1999., pod vodstvom Miroslava Blaževića, kada je bila treća, dok smo 2008., za vrijeme Slavena Bilića, bili peti.

>>>Wilmots: Hrvatska je favorit! Rekao sam to prije 8 mj., i dalje je tako

>>>Štimac: Igrači su bili potonuli, morao sam ih psihički dizati

>>>Osim: BiH je trenutačno najjača reprezentacija iz bivše Jugoslavije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije