Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA U POLUVREMENU

Štimac: Igrači su bili potonuli, morao sam ih psihički dizati

'22.03.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - Kvalifikacijska nogometna utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, skupina A, Hrvatska - Srbija. Izbornik Hrvatske Igor Stimac.  Photo: Sanjin Struki
Sanjin Strukic/PIXSELL
27.03.2013.
u 13:40

– Glave su bile dolje, nisu bili svjesni zašto se to događa na terenu – otkrio je izbornik što se događalo u svlačionici

Izbornik nogometaša Igor Štimac u razgovoru za Soundset Plavi otkrio je kakva se drama događala u hrvatskoj svlačionici na poluvremenu utakmice s Walesom. Domaćini su tada vodili sa 1:0, a vatreni izgledali miljama daleko od izjednačenja, a kamoli pobjede.

– Psihički sam dizao igrače u svlačionici. Glave su bile dolje. Nisu bili svjesni zašto se to događa na terenu. Ništa im nije išlo od noge, puno njih se tako osjećalo. Nije bilo pasa, igre, svježine. Da su oni poveli sa 2:0, ispalo bi da smo pali bez ispaljenog metka. Molio sam se da izdržimo do poluvremena, da ne radim promjene prije toga što bi bilo kompromitirajuće u odnosu na ono što smo radili – rekao  je Štimac nakon infarktne utakmice u Walesu.

Štimac također tvrdi da je razmišljao i tome da u Swanseaju krene taktikom 3-4-2-1 odmah od početka.

– No, to nije bilo moguće. U Zagrebu nismo stigli to uigrati zbog snijega. Silom prilika smo na to prešli i fenomenalno su dečki izgledali u drugom dijelu. Dobili smo širinu, s time i dubinu, imali smo puno okomitih lopti. U konačnici smo karakterom dobili ovu utakmicu.

Izbornik dodaje da su nova taktička iznenađenja moguća u sljedećim susretima.

– Ne smijemo biti unificirani, imati jedan model ekipe jer tada će nas lako biti zaustaviti. Zato imamo nekoliko spremnih varijanti – zaključio je Štimac.

>> Velšani utučeni: Eduardo nam je slomio srce i uništio sve nade

>> Štimac: Sammira sam izvadio zbog idiota koji su mu zviždali!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije