Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje u Vukovaru

Hrvatice izborile europsku smotru na Lokomotivin pogon

04.06.2018.
u 07:00

Premda smo znale da nas na EP vodi i poraz do deset razlike odigrale smo sto posto motivirano – rekla je Aneta Benko

Rukometašice Hrvatske pobjedom nad Ukrajinom (28:25) potvrdile su plasman na Europsko prvenstvo koje će se početkom prosinca održati u Francuskoj.

Ustvari, plasman na EP naše rukometašice ostvarile su već uvjerljivom pobjedom nad Švicarskom u gostima, u proteklom kolu.

1/5

– Premda smo znale da nas na EP vodi i poraz do deset razlike odigrale smo sto posto motivirano. Htjeli smo kvalifikacije završiti s pobjedom – rekla je Aneta Benko koja se ovom utakmicom oprostila od igranja za reprezentaciju, baš kao i Vesna Milanović-Litre.

U najboljoj formi

Oprostio se i Ratko Balenović, dugogodišnji tehniko ženske reprezentacije, koji odlazi u mirovinu.

Ukrajina je svladana na Lokomotivinom pogon. Sestre Posavec i Larissa Kalaus bile su među najboljim pojedinkama, uz Benko.

- Znao sam da će moje igračice biti u najboljoj formi na kraju sezone – pohvalio se Nenad Šoštarić, izbornik reprezentacije, ali i trener Lokomotive.

Što može ova mlada reprezentacija na EP-u?

Ne znam što će moći na EP-u ove godine, ali znam, da bi za dvije godine mogli imati reprezentaciju za velike stvari. Naravno, ako ova ekipa ostane na okupu i ako će im u Savezu pružiti priliku. To znači da imamo što više dana za pripreme i što više jakih, prijateljskih utakmica. Samo tako možemo naprijed – istaknuo je Šoštarić.

Šteta što u Vukovaru nije bila dupkom puna dvorana. Zaslužile su to ove djevojke.

Bila je odlična atmosfera

- Nismo ni očekivali čuda na tribinama, ali ovi ljudi koji su došli napravili su odličnu atmosferu. Plasman na EP je velika stvar i sada trebam dobro razmisliti ako nadoknaditi ove djevojke koje su se oprostile. Vraća nam se Martina Glavan koja je trenutno ozlijeđena i sigurno ću priključiti još neke mlađe, dobre igračice – zaključio je Šoštarić.

Najefikasnije kod Hrvatske bile su Benko sa sedam, i S. Posavec sa šest pogodaka.

Komentara 1

DU
Deleted user
21:01 12.06.2018.

Šteta je da se ne dogodi da se poklope generacije Trešnjevke i Podravke? Bila bi nam mnogo jača reprezentacija? Ovako jednom ima 10 Podravkinih igračica, drugi su puta to Trešnjevčanke? Šteta, mada pucama želim prvo mjesto, pa kad je bal, nek je bal!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije