Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EP

Hrvati nanijeli furiji prvi domaći poraz nakon 15 godina

duvnjak
Goran Stanzl/PIXSELL
10.03.2011.
u 20:29

Rukometaši Hrvatske pobjedom u Ciudad Realu nad Španjolskom (26:24) napravili su veliki korak k plasmanu na EP 2012. godine u Srbiji

Prvi je to poraz Španjolske u domaćoj utakmici nakon 15 godina. Zadnji put izgubila je u finalu EP-a u Sevilli od Rusije. Pobijedimo li istog suparnika u nedjelju u splitskoj Spaladium areni, i teorijski ćemo se plasirati. Slavko Goluža, izbornik hrvatske reprezentacije, rekao je uoči utakmice da ćemo, primimo li manje od 24 pogotka, sigurno pobijediti. I pogodio je.

– Odlučila je naša odlična obrana. Bez obzira na silne izostanke, vjerovao sam u ove dečke. Nama je ovu utakmicu bilo puno lakše odigrati nego što će biti onu u Splitu. Tamo ćemo biti pod pritiskom dupkom pune dvorane. I baš zbog toga nećemo biti rasterećeni kao ovdje. Bez obzira na to, idemo po još jednu pobjedu – rekao je izbornik Slavko Goluža.

Početak utakmice bio je pun obostranih pogrešaka pa je u 15. minuti rezultat bio skromnih 4:4. Do kraja prvog poluvremena domaćin je za nijansu bio bolji, a početkom drugog poluvremena brončani s posljednjeg svjetskog prvenstva odlaze na plus četiri.

Dugo je naš izbornik tražio najbolju vanjsku liniju i našao je onog trenutka kad je u igru na lijevom vanjskom uveo Damira Bičanića. Igrač francuskog Chamberyja sa svoja brza četiri pogotka preokrenuo je rezultat i poslao Šterbika na klupu. Drugi vratar, Hombrados, do kraja utakmice nije obranio nijednu loptu.

Uspjeli su Španjolci zaustaviti Bičanića, ali se onda otvorilo na drugoj strani gdje je Duvnjak bez pardona punio mrežu domaćina. Gledajući ovu utakmicu, dojam je da smo odigrali puno, puno bolje nego na svjetskom prvenstvu.

Bičanić je uspješno zamijenio Valčića i Lackovića, a Čupić Zrnića. Obrana je bila poput Kineskog zida, a vratari su imali 12 obrana što je dovoljno za pobjedu u ozbiljnoj utakmici. Na kraju smo gledali veliko veselje naših. Kako i ne bi kada su svi redom prvi put osjetili kako je to pobijediti u Ciudad Realu...

U drugoj utakmici naše skupine Litva je u 3. kolu pobijedila Rumunjsku 24:23; poredak: Hrvatska 6, Španjolska 4, Litva 2, Rumunjska 0.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar poljicanin
poljicanin
11:51 11.03.2011.

Pisao sam i prije,na SP smo izgubili dvije teske utakmice u gostima(Danska,Svedska-cijela dvorana uz njih),no nismo nikako zakazali.Kada ce se hrvatski barjak u znaku uspjeha viti u sred Srbije,sve ce biti ponovo na mjestu!

NE
newform1
21:27 10.03.2011.

Katastrofa... Suci nas drže na životu. Bit će puuuno razlike za SPA na kraju...

NE
newform1
21:47 10.03.2011.

Posipam se pepelom... Španjolci ne igraju baš ništa, naši bar nešto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije