Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponovio maestralne obrane

Hrvat ostavio Želju na slijepom kolosijeku

Ivan Brkić
ustupio: Ivan Brkić
03.08.2023.
u 23:10

- Od prve sekunde smo vjerovali da možemo pobijediti i tako smo se i postavili. Znali smo da će Željo čekati svoje prilike iz prekida i protunapada. Dobro smo sve to spriječili i uz naše navijače došli do važne pobjede - za VL poručio je Brkić

U mnoštvu uzvratnih utakmica drugog pretkola Konferencijske lige jedna od zanimljivijih odigrana je u Bakuu gdje je domaći Neftci pobjedom sa 2:0 izbacio sarajevski Željezničar. U prvoj utakmici u Sarajevu, bilo je, podsjetimo, 2:2. 

A jedan od junaka ovog uspjeha azerbajdžanskog kluba bio je naš vratar Ivan Brkić (28), koji je pohvatao sve što je ugrožavalo njegovu mrežu. Dva puta je svojim bravuroznim intervencijama obranio Neftci od mogućih rezultatskih neugodnosti koje su mu prijetile. U 17. minuti, omjer je još bio 0:0, odličnu priliku za Sarajlije imao je Haris Ovčina, ali Brkić je sjajno obranio i natjerao cijeli stadion da mu zaplješće. 

GALERIJA Rijeka pobijedila Dukagjini s visokih 6:1

Ivan Brkić
1/16

 

U 20. minuti Neftci je došao u vodstvo preko Amerikanca Kennetha Saiefa i s tim se rezultatom otišlo na odmor.  Na početku drugog poluvremena Željo je snažnije pritisnuo Azerbajdžance, a u 56. minuti imao je vjerojatno i priliku utakmice, ali ishod je opet bio isti: Brkić je maestralno zaustavio udarac Sulejmana Krpića.

Nakon toga Željezničar se sasvim otvorio, trener Nermin Bašić napravio je trostruku izmjenu i krenuo je na sve ili ništa, ali dobio je ništa. Neftci je u 68. minuti došao u vodstvo s 2:0 preko Eddyja Pascuala Israfilova (rođen je u Španjolskoj od oca Angolca i majke Azerbajdžanke, a igra za Azerbajdžan) i poslije je umješno sačuvao tu prednost. Velikim dijelom zahvaljujući i Brkiću koji je uspješno riješio još nekoliko potencijalno opasnih situacija. 

VEZANI ČLANCI:

Neftci je inače nedavno dobio novog glavnog sponzora, a to je državna naftna kompanija Socar. Želi ove godine napasti prvo mjesto, pa se i igrački znatno pojačao. Vodeći ljudi Neftcija doveli su dvojicu igrača iz Qarabaga, a jedan od njih je i naš Filip Ozobić (ponikao u Ždralovima kraj Bjelovara), koji od 2021. nastupa za azerbajdžansku reprezentaciju. Kupili su i brazilskog napadača Andrea Shinyashikija (otac Japanac, majka Talijanka) za kojeg su platili 3,3 milijuna eura. A za trenera je doveden bivši rumunjski reprezentativac Adrian Mutu.  

- Od prve sekunde smo vjerovali da možemo pobijediti i tako smo se i postavili. Znali smo da će Željo čekati svoje prilike iz prekida i protunapada. Dobro smo sve to spriječili i uz naše navijače došli do važne pobjede - za Večernji list je poručio Brkić.  

Neftci u trećem pretkolu ide na iznimno jaki Besiktas koji je u dvije utakmice (s 3:1 i 2:0) izbacio Tiranu. Klub iz Istanbula jači je sad za našeg Antu Rebića, no vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno. Ako Ivan bude branio kao protiv Želje, ni Turcima neće biti lako protiv Azerbajdžanaca. 

VIDEO Utrka na 100m bila je bolna za gledanje, u Somaliji nastao skandal zbog spore trkačice

Komentara 1

TR
Travno221
00:48 04.08.2023.

Pa, ovaj Neftci je baš multikulturalan klub. Dvojica Hrvata, pa Brazilac japansko-talijanskog podrijetla, Španjolac angolsko-azerbajdžanskih korijena... OČito se dijeli dobra lova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije