Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji vratar lige

Brkić ostaje u Bakuu: Zvali su me i klubovi iz Lige petice, ali Neftci je bio najkonkretniji

Ivan Brkić
Printscreen
07.06.2023.
u 10:46

Branio je i za hrvatsku U-19 i U-21 reprezentaciju, zamalo u doba Roberta Prosinečkoga stao na vrata BiH, čije državljanstvo također ima (tada je branio za mostarski Zrinjski), ali je ipak ostao u redu koji čeka za jedinicu među vatrenima

Njegova je momčad prije nekoliko dana poražena u finalu Azerbajdžanskog kupa, ali na njegov račun nije otišla niti jedna zamjerka. Ivan Brkić (27) branio je u finalu odlično, ali je Gabala pogotkom iz jedanaesterca pobijedila Neftci s 1:0 i odnijela naslov. No, uprava kluba honorirala je njegove sjajne ovosezonske obrane (pet puta uvrštavan je u momčad kola, zasigurno je najbolji vratar lige) i ponudila mu novi podebljan ugovor.

- I dogovorili smo se, ostajem ovdje još dvije plus jednu godinu. Zadovoljan sam u Bakuu, pa ne vidim razloga da bih što mijenjao. Imao sam nekoliko dobrih ponuda, čak i od klubova iz Lige petice, ali Neftci je bio najkonkretniji - kaže Ivan, čiji su roditelji ratnih godina prognani iz Ljubije (BiH), pa su se skrasili u Vojniću, a on je vratarsku karijeru započeo u Karlovcu.

Branio je i za hrvatsku U-19 i U-21 reprezentaciju, zamalo u doba Roberta Prosinečkoga stao na vrata BiH, čije državljanstvo također ima (tada je branio za mostarski Zrinjski), ali je ipak ostao u redu koji čeka za jedinicu među vatrenima.

Mediji u Azerbajdžanu puni su pohvala za našeg vratara, uz ostalo ističu i to da igra podjednako dobro i desnom i lijevom nogom. U jednom se tekstu spominje podatak da ima najviše točnih ispucavanja i da je jedan od rijetkih koji može i rukom prebaciti loptu na suparničku polovicu. Nije teško povjerovati u to, jer Ivan je ipak visok 194 centimetara, a opet je gibak poput pantere. Reklo bi se: rođeni vratar!

Komentara 1

TR
Travno221
11:46 07.06.2023.

S obzirom da je ostao u Azerbajdžanu, načekat će se za primitak u hrvatsku reprezentaciju. Daleko je to od Dalićevih očiju, on ipak prije svega gleda golmane u blizini: Ivušića (s pravom) i Labrovića (pitanje je)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije