Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekspertna znanja na dlanu

Hrvat na čelu Realova medicinskog tima prvi u nizu liječnika iz najuglednijih nogometnih klubova Europe

14.06.2023.
u 16:53

Ovog četvrtka, od 8.30 ujutro, ugledni zdravstveni i sportski stručnjaci na Međunarodnom kongresu sportske medicine "Pokaži srce" u zagrebačkom Captol Boutique Cinema

U ovim, nikad izazovnijim, vremenima kada se profesionalni sportaši suočavaju s ekstremnim naporima i sve bržim tempom igre na terenima, jedan od vodećih međunarodnih simpozija sportske medicine Pokaži srce postavlja ključno pitanje – kako zaštiti njihovo zdravlje? Cijenjeni stručnjaci u zagrebačkom Captol Boutique Cinema, u četvrtak, 15 lipnja od 8.30 sati na Kongresu sportske medicine Pokaži srce predstavit će najnovija dostignuća i podijeliti iskustva u ovom iznimno važnom području, raspravljati o aktualnim temama te se osvrnuti na velike sportske izazove današnjice, ali i nove tehnologije koje stvaraju temelje za sigurniju budućnost profesionalnih sportaša.

- Drugu godinu zaredom na kongres Pokaži Srce dolaze meki od vodećih svjetskih stručnjaka kad je sportska medicina u pitanju. Pred sportašima je sve više zdravstvenih izazova i ovakvi kongresi će davati smjernice i rješenja kako za liječnike, tako i za same sportaše. Zaključke prvog kongresa su vidjeli milijuni diljem svijeta, vjerujemo da ćemo ove godine imati još veći doseg. Poziva sve da se prijave za sudjelovanje jer nemamo svaku dan priliku uživo slušati najnovija dostignuća i saznanja iz ovog područja – istaknuo je doc.dr.sc. Tomislav Madžar, predsjednik organizacijskog odbora kongresa koji će predstaviti projekt preventivni sportski pregledi Pokaži srce kojim su do sada omogućene stotine besplatnih sveobuhvatnih zdravstvenih pregleda sportašima diljem Hrvatske.

Posebno za ovu priliku u Hrvatsku ponovo dolazi glavni medicinski direktor Real Madrida dr. Niko Mihić, koji će na kongresu Pokaži srce otkriti sve detalje o traumatskim ozljedama mozga kod nogometaša.

- Drago nam je da ponovno dolazimo u Zagreb na ovaj važan kongres Pokaži srce koji okuplja neke od vodećih svjetskih stručnjaka. Predstavit ćemo najnovija saznanja do kojih smo došli u radu s vrhunskim sportašima! – ističe dr. Niko Mihić uoči dolaska u Hrvatsku.

Na Kongresu će se okupiti i dr. Alexandre Creuzé - timski liječnik za prve momčadi AS Monaca, Dr. Phillip Ehrenstein, koji radi kao glavni klupski liječnik za popularni Bayer 04 Leverkusen, dr. José-María Villalón, koji je više od 25 godina voditelj medicinske službe kluba Atlético de Madrid, Daniel Sheth, suosnivač i glavni financijski direktor Fùtbol Doctors Network, dr. Stefano Mazzoni, koji je u svojoj karijeri radio kao timski liječnik AC Milana, dr. Lluis Til, liječnik SL Benfica, dr. Muhammad Zafar Iqbal, koji trenutačno radi kao voditelj sportske medicine za FC Crystal Palace, timski liječnik za FC Utrecht dr. Prabath Lodewijks i drugi.

Kongres Pokaži srce održat će se u organizaciji prestižne španjolske Futbol Doctors Network, Instituta za sportsku medicinu i unapređenje zdravlja, Hrvatskog društva za nogometnu medicinu, Hrvatskog liječničkog zbora i Poliklinike Life. Održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, Hrvatskog olimpijskog odbora te Hrvatske liječničke komore.

Međunarodni kongres Pokaži srce nastavak je vrijednih, širih aktivnosti sportsko zdravstvene platforme Pokaži srce, pokrenute početkom 2022. godine uz svesrdnu pomoć prijatelja i donatora hrvatskog sporta, PSK - kao sponzora hrvatske nogometne reprezentacije, odnosno HNS-a, koji snažno podržava i podupire aktivnosti Pokaži srce, kao i drugi stručni partner. A to su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilište Sjever, Zdravstveno veleučilište, Specijalna bolnica Sv. Katarina, Therabody, Move to cure, Incrediwear, Viator.ž

Ovaj kongres uživa i podršku velikog broja istaknutih sportaša, predvođenih ambasadorima i članovima stručnog stožera Hrvatskog nogometnog saveza Ivicom Olićem, Marijem Mandžukićem i Vedranom Ćorlukom, kojima se pridružuju i mnogi drugi sportaši iz različitih sportova, jer svi sportaši prepoznaju važnost brige o zdravlju mladih sportaša.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije