Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIN TOMASOV

Hrvat je hit u Kazahstanu, do sada zabio već 14 ligaških golova

Marin Tomasov
Luka Stanzl/Pixsell
28.09.2021.
u 18:27

U posljednjem nastupu Tomasov je postigao nova dva pogotka, u pobjedi 3:0 protiv Taraza te je njegova Astana na prvom mjestu tamošnje ljestvice.

Posljednjih godina, ukupno gledano, 34-godišnji hrvatski nogometaš Marin Tomasov je najbolji strijelac kazahstanske Premier lige.

U posljednjem nastupu Tomasov je postigao nova dva pogotka, u pobjedi 3:0 protiv Taraza te je njegova Astana na prvom mjestu tamošnje ljestvice.

S ta dva pogotka Tomasov je dodatno povećao prednost na vrhu ljestvice strijelaca. Ukupno je na 14 ligaških pogodaka ove sezone te za četiri gola bježi drugoplasiranom Šušenačevu iz Kairata. Sve to mu otvara put da napokon samostalno postane prvi strijelac tamošnje lige na kraju sezone.

Prije dvije sezone završio je na diobi prvog mjesta s Ukrajincem Eseolom (po 19 pogodaka), dok je prije tri sezone bio treći najbolji topnik kazahstanskog prvenstva (14 golova), a ispred njega su bili Pizzelli (18) i spomenuti Eseola (17).

Tomasov je karijeru počeo u rodnom Zadru (2006.-2009.). Potom je otišao u Hajduk gdje se zadržao do 2012. godine nakon čega je otišao u 1860 München. Lijepe je dane proživio u Rijeci (2015.-18.) iz koje je odlazio na posudbe u Al Nassr i Astanu, a u najjaču kazahstansku momčad je i definitivno prešao 2018. godine.

Za mladu hrvatsku U-21 reprezentaciju je odigrao devet utakmica (uz jedan gol), dok je za seniore upisao jedan nastup (protiv Južne Koreje).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije