Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neočekivano

Lino Červar dobio otkaz nakon velike svađe s Gopcem! Za Večernji list dao je znakovitu izjavu

Teškim porazom od Danske, Hrvatska se oprostila od Svjetskog prvenstva
Slavko Midzor/PIXSELL
01.02.2023.
u 20:42

'Rukometni Woody Allen' je 14 godina bio u hrvatskoj reprezentaciji, a ova smjena mogla bi značiti i njegov konačni oproštaj od domaćeg rukometa

Poprilično burno bilo je danas u hrvatskom rukometnom savezu, smijenjen je izbornik Hrvoje Horvat, a na njegovo mjesto došao je Goran Perkovac. Iskusni trener dokazao se u Švicarskoj te na klupi njemačkih Mindena i Lubbeckea, ali na opće iznenađenje otišao je i Lino Červar. 

Nakon jednoglasne odluke o imenovanju Perkovca, isti je Odbor ukinuo funkciju koordinatora struke. Još jednim prijedlogom s kojim su se svi složili, smijenjen je tako i Lino Červar, koji je obnašao funkciju koordinatora. On je stajao iza bivšeg izbornika Horvata, a kako smo mogli proteklih dana čuti, Perkovac nije bio Červarov izbor.

08.03.2021., Zagreb - Trening hrvatske rukometne reprezentacije u Kutiji Sibica uoci kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre. Bivsi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Cervar dosao je na trening i pozdravio se s igracima. Bivsi i sadasnji izbornik Lino Cervar i Hrvoje Horvat. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Legendarni izbornik je za Večernji list prokomentirao situaciju koja je eskalirala na Upravnom odboru, bilo je ružnih riječi i povišenih tonova. Očito je kako je puknulo između Gopca i Červara, koji se poznaju kao vlastite džepove i sve što su osvojili s Hrvatskom, postigli su zajedno. No i njihove svađe, uz obilje medalja, obilježile su najuspješniju eru hrvatskog rukometa. Odlazak Červara mogao bi značiti i povratak Gopca, koji operativno nije obnašao nikakvu funkciju zadnjih godina u Savezu. 

- Zoran Gobac je zadovoljan., On je tvorac hrvatskog rukometa, njega treba pitati i za proslavu obljetnice Portugala, to je sutra koliko znam - kazao nam Lino mirnim tonom.

Neslužbeno, odlasku trofejnog trenera prethodila je velika svađa, ne samo oko izbora izbornika već očito i oko rezultata na turniru.  Odlazak Line dogodio se i noć prije velike obljetnice jednog od najvećih uspjeha hrvatsko sporta, zlata u Portugalu. Sutra se navršava 20 godina od slavlja Hrvatske pod Červarom, koji je do svjetskog trona doveo tada zadnju momčad u Europi.

 

Komentara 7

BI
billynik
23:11 01.02.2023.

Lino je trebao otići ali i Gobac s njim zajedno. Jednostavn rukometu treba veliki reset a ne može ostati ni Gobac.

Avatar Hazl113
Hazl113
13:50 02.02.2023.

Gobac (rukomet) = Mamić (nogomet). Mafija i to HDZ-ova.

RO
RogaBabaroga
22:15 01.02.2023.

nije li ovo rukometni Mamić ili mi se samo čini🤔

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije