Naslovnica Sport Borilački sport

Hrgović već je na razini najvećih, osvojit će pojas

– Hvala Perei što je pristao na borbu. Nadam se da se nije predomislio, da je riječ samo o propuštenom letu – kazao je Filip Hrgović koji o svom protivniku ima vrlo malo podataka.
06. prosinca 2018. u 15:46 1 komentara 701 prikaza
Filip Hrgović
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Na jučer zakazanoj presici glavnih junaka subotnje zagrebačke boksačke priredbe, Ekvadorac Ytalo Perea pojavio se nije. Na našu prvu pomisao da je to još jedno od odustajanja Hrgovićevih protivnika, dobili smo informaciju da se ipak radi o propuštenom letu za Europu. Perea i njegov tim zapeli su u Bogoti i trebali bi danas biti u Zagrebu.

Filip Hrgović FILIP OPTIMISTIČAN Hrgović: Srušit ću ga u trećoj rundi, no dobro će se provesti na Adventu

– Hvala Perei što je pristao na borbu. Nadam se da se nije predomislio, da je riječ samo o propuštenom letu – kazao je Filip Hrgović koji o svom protivniku ima vrlo malo podataka.

Njegovo je da me lovi

Premda na YouTubeu ima samo jedna snimka, Hrgu to ne brine jer Pereu poznaje njegov kubanski trener Pedro Diaz:

– Snimke nisu važne. Ja jako dobro poznajem tog borca. Odličan je boksač. Jako usredotočen na karijeru i predan treninzima.

U kojoj mjeri je Perea drukčiji borac od prethodne Hrgovićeve žrtve Amerikanca Mansoura?

– Nisu puno drukčiji. Obojica su niži borci i fajteri. No, Mansour je kontra gard, a Perea je dešnjak pa je samim time i taktika olakšana jer za ljevaka morate imati posebne pripreme. Protiv sebe očekujem čovjeka koji će ići naprijed, koji će tražiti iznenađenje. Tražit će priliku za nokaut jer to je svojstveno svim nižim borcima. On će tražiti blisku borbu, a ja moram ostati na distanci. Njegovo je da me lovi, a moje je da me ne ulovi.

Fury Deontay Wilder: Želim novi meč da jednom zauvijek vidimo tko je bolji

Ovaj put, Hrgović nokaut nije najavio. Za razliku od Ivane Habazin koja je obećala da će nokautirati Srpkinju Evu Bajić.

– Svaka čast Ivani što se dovela pred gotov čin. To je stvarno šampionski. Ja ću ovaj puta biti oprezniji. Ako će mi se ukazati prilika, naravno da ću ga nokautirati.

A tome bi pomoći trebala i promjena stila koju je kod Hrge instalirao njegov slavni kubanski trener Pedro Diaz:

– Filip ima dobar rad nogu, no ne mora se toliko kretati ako nije nužno. Borbe su na 12 rundi i s energijom treba racionalno.

Poput promotora Sauerlanda, i trener Diaz od Hrgovića želi napraviti svjetskog prvaka. No, za takvo što trebat će pobijediti nekoga od onih koji su na vrhu kao što su Joshua, Wilder, Fury... Koliko je on daleko od te razine?

Filip već jest na razini najvećih i samo je pitanje vremena kada će to pokazati što će ovisiti o cijelom njegovu timu – ističe trener Diaz.

Cro cop BELLATOR Cro Cop u veljači opet u ringu: Protivnik mu je stari poznanik

Ivana poslušna treneru

Hrgin agent Karim Bouzidi govorio je o tome, baš kao i promotor Sauerland, koliko je teško hrvatskom teškašu naći protivnika?

– Filip trenutačno nikome nije prvi izbor za protivnika, no on je na svom putu i osvojit će pojas. On je rođen za prvaka svijeta – kazao je Bouzidi.

– Ovome što radimo dali smo radni naslov “On the Hunt” jer on je u lovu na najbolje teškaše današnjice i borit će se s njima prije ili poslije – dodao je Sauerland.

Baš kao Hrgovićev, i trener Ivane Habazin, Amerikanac James Ali Bashir, svojoj je štićenici mijenjao stil.

– Prije sam se više orijentirala na defenzivu i kontru, a sada moram više ići naprijed. Trener smatra da mogu nokautirati suparnice i ja vjerujem da ću to već protiv Eve Bajić i pokazati. Ja u tom ringu u subotu mogu poginuti, ali iz njega ja neću izaći kao gubitnica – kazala je Ivana za koju je njezin učitelj imao reći ovo:

– Danas je mnogo mladih pametnih boraca koji ne slušaju trenere, već oni njima govore što bi trebali raditi. A Ivana jako dobro sluša i ima strast i želju da uči. 

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
  • Avatar doog_kool
    doog_kool:

    Sretno Hrga, sretno Ivana, sretno svim nasim borcima koji nastupaju na priredbi!!