Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
8. PROSINCA

Hrgović naslov brani u Zagrebu, ali ne u Areni

Filip Hrgović
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/4
29.10.2018.
u 11:33

- Pozivam sve da ulaznice rezerviraju što je prije moguće, s obzirom na to da planiramo organizirati još jednu magičnu boksačku noć u Zagrebu 8. prosinca.

Nakon povratka u Zagreb Filip Hrgović (6-0, 5 KO) nastavlja lov na svjetski naslov te će 8. prosinca u dvorani Dražen Petrović braniti svoj internacionalni WBC naslov.

Glas o hrvatskoj boksačkoj zvijezdi pronio se teškom kategorijom kada je senzacionalnim knockoutom u trećoj rundi protiv Amira Mansoura osvojio internacionalni WBC pojas u Areni Zagreb 8. rujna ove godine.

Budući da se Hrgović nastavlja uspinjati na ljestvici i približavati neizbježnom izazovu osvajanja naslova svjetskog prvaka, osvajač olimpijske bronce u Riju 2016. godine vraća se u glavni grad Hrvatske kako bi obranio pojas protiv još jednog vrhunskog izazivača teške kategorije.

- Izlazak pred domaće navijače prošlog rujna u Zagrebu bilo je vrlo snažno i emocionalno iskustvo - rekao je Hrgović. 

>> Pogledajte i gostovanje Hrgovića na Večernji TV-u

- Nikad nisam doživio ništa slično i zahvalan sam što imam priliku ponovno se natjecati pred mojim navijačima.

- Bilo je puno pritisaka na mene prije moje posljednje borbe s Mansourom, koji je u posljednji trenutak zamijenio Cornisha kada su se moje pripreme privodile kraju, a Mansour je odličan borac i ljevak baš kao i ja. No imali smo borbeni plan, kojeg sam se savršeno držao i tako osigurao uvjerljivu pobjedu te napravio veliki iskorak za sve u teškoj kategoriji.

- Osmog prosinca učinit ću još jedan korak naprijed u svojoj karijeri. Nikada se nisam bojao izazova i donio sam mnoge teške odluke u karijeri od svog profesionalnog debija prošle godine. U dvorani Dražen Petrović nastavit ću istim putem i suočit ću se s najboljim mogućim protivnikom jer smatram da moram pobijediti najbolje kako bih i sam postao najbolji.

- Trenutno se nalazim u Miamiju, gdje ću trenirati sa svojim trenerom Pedrom Diazom sve do početka borbe. Pedro je pripremio poseban plan treninga, kao što je učinio protiv Mansoura, te sam siguran da ću biti 100% spreman za sljedećeg protivnika.

- Pozivam sve da ulaznice rezerviraju što je prije moguće, s obzirom na to da planiramo organizirati još jednu magičnu boksačku noć u Zagrebu 8. prosinca. Želja mi je istaknuti Zagreb na boksačkoj karti te učiniti Hrvatsku ponosnom na svoje talentirane borce.

Željko Karajica, glavni izvršni direktor 7Sportsa, sportskog odjela ProSiebenSat.1 Group i direktor agencije za evente MMP Event GmbH, očekuje još jedan veliki događaj 8. prosinca.

- Nakon uspješnog događaja 8. rujna veselimo se povratku u Zagreb na još jednu spektakularnu noć boksa", rekao je Karajica. "Filip je trenutno najveći talent u svijetu boksa i uzbuđeni smo što će se 8. prosinca održati sljedeću borba u dvorani Dražen Petrović.

Promotor Nisse Sauerland iz Sauerland tima ističe kako je impresioniran Hrgovićevim brzim uzletom među profesionalnim redovima, ali priznaje da najteži ispiti tek slijede, uključujući obranu naslova koja ga očekuje u prosincu u dvorani Dražen Petrović.

- Filip nas nastavlja impresionirati - kaže Sauerland. "Njegova borba s Mansourom privukla je udio od 38% televizijskog gledateljstva u Hrvatskoj i tako je zaradio mjesto među prvih dvadeset boraca s WBC naslovom - što je vrlo impresivno postignuće nakon samo šest profesionalnih borbi. Filip sada mora nastaviti graditi karijeru na tom uspjehu. Počevši od 8. prosinca ulozi će se povećati, protivnici će postajati sve jači, a on mora odgovoriti izazovu i biti na nivou."

- Iznimno nam je drago što ćemo imati priliku vidjeti Filipa još jednom u ringu prije kraja godine. To će biti uranjeni božićni poklon našoj publici - izjavio je Antonio Vuksanović, urednik Sporta na RTL-u.

Komentara 3

MI
Miki
21:15 29.10.2018.

Jedva čekam.Na ove nedobronamjerne komentatore i njihovo "komentarisanje", ne treba obraćati pažnju.

ST
stjepanhrvat
22:24 29.10.2018.

Puna potpora Hrgoviću. Četnici i komunjare u SDPeu mogu samo patiti.

KO
kodifan
17:45 29.10.2018.

da mi plate ne bih išao gledati tog iskompleksiranog lika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije