Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HBS uzvratio udarac

Hrgović treba stručnu pomoć, a to nije pomoć trenera

Filip Hrgović
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
19.06.2018.
u 15:03

- U sportskom duhu ostavljamo mogućnost javne isprike vezano za nasilničke ispade 15. i 16. lipnja 2018. godine.

Nakon brutalnog verbalnog napada Filipa Hrgovića na čelnike Hrvatskog boksačkog saveza sastali su se Predsjedništvo i Izvršni odbor ove nacionalne udruge donijevši zajdnički stav kojeg je novinarima prezentirao dopredsjednik Saveza general u miru Mladen Mikolčević.

U priopćenju HBS-a, Hrgoviću se na teret stavlja sljedeće:

- Hrgović je posjetio prostorije HBS-a i nasilnički nasrnuo na glavnog tajnika HBS-a prijeteći mu fizičkim nasiljem, ali i grubo verbalno vrijeđajući uz psovke, njega i sve članove Izvršnog odbora, spominjući kroz psovke majku, Boga, naživajući i lažovima. Histerično je galamio i prijetio kako će demolirati ured, a sve nas razbiti, dok je tajniku nakon prijetnji poručio: "Pogledaj se kako izgledaš, žao mi te je jer imaš metar i pol, inače bih te razbio". Na izlasku iz ureda, strgnuo je uokvirenu vlastitu fotografiju sa zida te je istu snažno razbio o pločice. Narednog dana nastavio je s verbalnom nasiljem na sazvanoj press konferenciji, nazivajući članove HBS-a lažovima, uhljebima, parazitima, miševima, udbašima, mrziteljima Hrvatske, hrvatskih simbola i pjesama te jugonostalgičarima. Ovakvo nasilničko ponašanje ne događa se prvi put. Hrgović je već ranije prijetio telefonskim putem bivšem predsejdniku HBS-a Anti Vičeviću te glavnom tajniku Maroviću, az što je tada bio prijavljen i nadležnim tijelilma. Također, na SP-u u Minsku razbijao je inventar te je posljedično od Svjetskog boksačkog saveza dobio novčanu kaznu i suspenziju.

U tekstu kojeg je pročitao general Mikolčević još se ističe:

Filip Hrgović
1/14

- Vodstvo HBS-a čine časni ljudi, generali pobjedničke hrvatske vojske, gospodarstvenici koji zapošljavaju od 15 do 150 radnika u svojim tvrtkama, bivši boksački šampioni, neki i braća poginulih branitelja te branitelji od kojih je jedan i više puta ranjavan...Da su se svi branitelji, koji su živote položili za domovinu ali i mi koji smo preživjeli domovinski rat ponašali kako se ponaša Hrgović, on bi danas boksao za Jugoslaviju jer Hrvatske države ne bi bilo. On nas proziva jugonostalgičarima, a sam je nemuštim izlikama prekršio obećanje da će nastupiti u Svjetskoj boksačkoj ligi, kao što je i godinu dana ranije odbio nastupiti na europskom i svjetskom amaterskom prvenstvu.

Na koncu su HSB-ovci ponudili i dijagnozu za najboljeg hrvatskog boksača.

- Filip Hrgović očito treba pomoć stručnih službi, a pri tom ne smatramo da su to boksački treneri.

General Mikolčević je istaknuo da su dobili potporu mnogih braniteljskih udruga, bivših pripadnika postrojbi specijalne policije, gardijskih brigada i inih sudionika domovinskog rata...

- Zbog uvreda koje je Filip Hrgović iznio prema vrijednim djelatnicima HBS-a te članovima IO-a, neki najavljuju privatne tužbe, a neki se ne žele kontaminirati nasilnim karakterom Filipa Hrgovića. Pozivam institucije RH da djeluju i zaštite dignitet spomenutih ljudi, ali i njihovu osobnu sigurnost nakon izrečenih prijetnji...HBS će donijeti odluku o stavu prema Hrgoviću te tražiti očitovanje od Središnjeg državnog ureda za sport i HOO kao nadležnih institucija.

Na koncu je vodstvo HSB-a ostavilo Hrgoviću prostora da se iz svega ovoga izvuče na sljedeći način:

- U sportskom duhu ostavljamo mogućnost javne isprike vezano za nasilničke ispade 15. i 16. lipnja 2018. godine.

Komentara 11

ST
stric8
15:44 19.06.2018.

.... a samo ih je nazvao pravim imenom ... i u sekundi iz uzornog sportaša drugovi ga prozvali siledžijom ...

KA
Karloho
15:50 19.06.2018.

A tko će se ispričati Hrgoviću ,zar se dogovor oko djelomičnog plaćanja njegovog trenera ne treba poštivati ? Sto je napravio HBS gdje su nam boksači ,gdje su rezultati rada ovih ljudi koji hvale sami sebe i za to primaju placu....

Avatar komentatorx
komentatorx
15:52 19.06.2018.

Podrška Hrgoviću. Vjerujem mu prije nego uhljebničkoj stoci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije