Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boks

Kakav spektakl! Hrgović potvrdio borbu o kojoj su svi pričali

Filip Hrgović
Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/4
10.01.2020.
u 21:44

Hrgović je u razgovoru potvrdio kako se priprema za hrvatsko prvenstvo gdje će se boriti za status kandidata na kvalifikacijama za Olimpijske igre

Na trening najboljeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića stigla je RTL-ova ekipa. Hrgović je ponovno izrazio želju nastupiti na Olimpijskim igrama.

Hrgović je u razgovoru potvrdio kako se priprema za hrvatsko prvenstvo gdje će se boriti za status kandidata na kvalifikacijama za Olimpijske igre.

>> Pogledajte razgovor s Filipom Hrgovićem na Večernji TV-u

- Prvi ciklus priprema je usmjeren na kvalifikacijski meč za prvaka Hrvatske kako bi stekao taj status. Prvo borba s našim reprezentativcem Markom Milunom pa ću tek onda imati pravo za odlazak na kvalifikacije na OI. Moram se dokazati unatoč svemu što sam ostvario - rekao je Hrgović za RTL.

Komentirao je i budući susret s bivšim trenerom Leonardom Pijetrajem koji će biti u Milunovom kutu. Pijetraj je u svojim istupima, nakon kojih je dobio i otkaz na mjestu izbornika, zagovarao ideju da se Milun i Hrgović međusobno bore za mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

- Prvi put je Pijetraj u suprotnom kutu, to je zanimljiva priča. Vrijeme je da učenik pobjedi učitelja. Mjesecima sam prozivan radi toga, ispunit ću mu želju - rekao je Hrgović.

Hrvatski boksački savez je krajem 2019. objavio popis putnika na prvi kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Na tom popisu se nalazi Milun, ali nema Hrgovića. 

U svibnju se u Parizu održavaju svjetske kvalifikacije na koje bi trebao ići Hrgović. 

Budući da svaka zemlja ima pravo na samo jednog predstavnika po težinskoj kategoriji, ako Milun prođe londonske kvalifikacije, Hrgović gubi priliku za put u Tokio. Milun bi u Londonu trebao doći do polufinala kako bi se plasirao na Igre. Zato u ovom trenutku nema smisla za Miluna da se bori s Hrgovićem.

A što Hrgović čeka u ovoj godini?

- 99 posto sljedeća profesionalna borba će se održati u Velikoj Britaniji. Između dvije lokacije se pregovara, jedna je Manchester, druga London. No prvo je PH na redu, zatim profesionalni meč pa kvalifikacije za OI, poslije toga drugi profesionalni meč pa Olimpijske. Ovo bi mogla biti jako dobra godina za mene, imam priliku postati olimpijski pobjednik - rekao je Filip Hrgović.

>> Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!

Ključne riječi

Komentara 8

BA
babaluj
03:34 25.02.2020.

To će biti nokaut i to težak u prvoj rundi. Hrga ima olimpijsku broncu,a ovaj Milun na Olimpijadi ne može proći ni prvo kolo.

RO
roland
05:19 11.01.2020.

Hrgović nema što tražiti protiv A.Joshue, Wildera, Tysona Fururya, Ortiza, Ruiza. Ovi mečevi koje je skupio u profi boksu, obzirom na cijenu kampa, trenera, tima i minorni honorar koji je dobio za pobjede, u financijskom smislu mu znače gubitak. Veliki gubitak. A meč protiv bilo kojeg od ovih jačih se neće dogoditi u slijedeće 2 godine jer će se ovi najbolji boriti između sebe. Zato je jedini razuman izbor da Hrgović pokuša izboriti olimpijske igre i da uđe u novi olimpiski ciklus za OI u Parizu 2024. Dakle, Hrgović bi trebao izboriti OI u Tokiju i tamo osvojiti najmanje broncu, jer onda dobiva stipendiju za slijedeće 4 godine, a time bi osigurao i mjesečnu novčanu naknadu svom turskom treneru. Ja mi želim olimpijsko zlato.

PA
Paket
22:19 10.01.2020.

Hrga će to glatko dobit. Ali barem će se raja imat s čime zabavljati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije