Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK HRVATSKE

Horvat: Skupina nije lagana, ali ne bježimo od uloge favorita

Zagreb: Okupljanje muške rukometne reprezentacije u zagrebačkom hotelu Westin
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
31.03.2022.
u 19:52

Ne bježimo od uloge favorita u skupini i ako budemo svi spremni i zdravi nema bojazni da nećemo proći na EP. Moram priznati da sam svakako htio izbjeći u skupini reprezentaciju s prostora bivše Jugoslavije. Tu su uvijek prisutne neke tenzije, a ionako sa svim tim reprezentacijama stalno igramo pa sam želio malo drugačije suparnike

Berlinu je održan ždrijeb kvalifikacijskih skupina za plasman na europsko prvenstvo u rukometu čiji će domaćin biti Njemačka od 10. do 28. siječnja 2024. godine. Hrvatska je svrstana među nositelje, uz Norvešku, Francusku, Sloveniju, Mađarsku, Portugal, Island i Austriju. S tim reprezentacijama nismo mogli biti u istoj skupini.

Hrvatska je završila u Grupi 5 s Grčkom, Belgijom i Nizozemskom.

Izbornik je nakon ždrijeba komentirao:

 - Moram priznati da smo dobili dosta zahtjevnu skupinu. Nizozemska je jaka reprezentacija, bili su hit na zadnjem Europskom prvenstvu. Igrali smo s njima posljednju utakmicu u drugom krugu i dobili pogodak u zadnjim sekundama pa je završilo neodlučeno. Imaju niz sjajnih pojedinaca koji igraju u najjačim europskim ligama. Primjerice, Stein igra za PSG. Belgija je reprezentacija u naletu. Prvi put igrat će na svjetskom prvenstvu. Doduše, tko zna da li bi prošli Rusiju, ali eto ukazala im se prilika i bit će prvi put na jednom velikom natjecanju. Grčka je u pretkvalifikacijama izbacila Bosnu i Hercegovinu i to je pobijedila u obje utakmice. U svakom slučaju ni na jedno gostovanje ne može ići s mišlju - lako ćemo - kaže izbornik i dodaje:

- Ne bježimo od uloge favorita u skupini i ako budemo svi spremni i zdravi nema bojazni da nećemo proći na EP. Moram priznati da sam svakako htio izbjeći u skupini reprezentaciju s prostora bivše Jugoslavije. Tu su uvijek prisutne neke tenzije, a ionako sa svim tim reprezentacijama stalno igramo pa sam želio malo drugačije suparnike.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije