Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLJI OD SLOVAKA

Hokejaška bronca otišla u Finsku

Hokej Finska
AFP
28.02.2010.
u 11:25

Hokejaši Finske pobijedili su Slovake 5:3 u dvoboju za treće mjesto na Zimskim Olimpijskim igrama u Vancouveru osvojivši četvrtu medalju na pet posljednjih olimpijskih turnira.

Slovaci su bili bolji do posljednje trećine. Predvođeni sjajnim centrom Vancouver Canucksa Pavolom Demitrom, najkorisnijim igračem turnira sa sedam asistencija i tri gola, Slovaci su drugu četvrtinu završili s 3:1 vodstvom, i to nakon što su vodstvo Finaca iz prve trećine preokrrenuli sjajnom igrom u drugom dijelu, koji su dobili 3:0.

Demitra je sam zabio za 3:1 u 39. minuti s igračem manje na ledu, a prethodno je asistirao za golove Mariana Gaborika i Mariana Hosse, dvojice najboljih slovačkih hokejaša. Obrat se dogodio u manje od četiri minute, između 46. i 49. minute. Na 3:2 je smanjio Niklas Hagman, da bi dvama golovima situaciju preokrenuo raspoloženi Olli Jokinen. Valtteri Filppula zabio je u praznu mrežu za konačnih 5:3.

Računajući s Calgaryjem 1988., Finci su se dokopali svoje pete olimpijske medalje. U Calgaryju i u Torinu prije četiri godine bili su srebrni, a u Lillehameru 1994., Naganu 1998. i sada u Vancouveru kitili su se medaljama brončanog sjaja.

Osim toga, Saku Koivu, Jere Lehtinen i Ville Peltonen izjednačili su se po broju olimpijskih medalja s Rusima Vladimirom Tretjakom i Igorom Kravčukom, kao i Čehom Jirijem Holikom. Svi su osvojili po četiri olimpijske medalje.

U posljednjih je deset godina Finska također uzela tri bronce na Svjetskim prvenstvima (2000., 2006. i 2008.), što dokazuje da su posebno karakterni u dvobojima razočaranih, poraženih polufinalista.

Slovaci su ostali bez medalje nakon što su držali u šaci i Kanađane i Fince. Ovo je svejedno njihov najbolji rezultat na olimpijskim turnirima.

ZOI, muški hokej, utakmica za treće mjesto:

Finska – Slovačka 4:3 (1:0, 0:3, 4:0)

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:13 02.03.2010.

Slovaci su drugu četvrtinu završili s 3:1 vodstvom /******************/ Cime smo zasluzili ovakovo novinarstvo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije