Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVNO ODGODA?

Hoće li se Olimpijske igre uopće održati ove godine? Otkazana testna natjecanja

A passerby wearing a protective face mask walks past a display showing the logo of Tokyo 2020 Olympic Games, amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Tokyo
ISSEI KATO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
28.01.2021.
u 17:02

Sportaši koji dolaze u Japan radi priprema za Igre bili su izuzeti iz zabrane ulaska, ali vlada je ranije ovog mjeseca opozvala tu privilegiju

Prvi ovogodišnje testno natjecanje za domaćine Olimpijskih igara u Tokiju odgođeno je za dva mjeseca zbog ograničenja postavljenih u Japanu za borbu protiv pandemije koronavirusa, potvrdili su u četvrtak organizatori.

Od 4. do 7. ožujka u Tokiju se trebalo održati natjecanje u sinkroniziranom plivanju, koje će ujedno služiti kao olimpijski kvalifikacijski turnir, a sada je taj događaj pomaknut na termin od 1. do 4. svibnja u Tokijskom vodenom centru.

Organizatori Tokija 2020 rekli su da je odluka o odgodi donesena kako bi se "osigurali najpravedniji mogući uvjeti za sudjelovanje sportaša", uzimajući u obzir japanska ograničenja putovanja.

Organizatori su rekli da će se i drugi kvalifikacijski događaji koji se trebaju održati u Japanu, uključujući Svjetski kup u ronjenju u travnju i plivački maraton u svibnju, odvijati prema planu.

Prvo testno natjecanje 2021. godine sada je ragbi u invalidskim kolicima na Paraolimpijskim igrama koje će se održati 3. travnja.

Granice Japana trenutno su zatvorene za gotovo sve strance. Izvanredno stanje na snazi ​​je u Tokiju i ostalim dijelovima zemlje najmanje do 7. veljače.

Sportaši koji dolaze u Japan radi priprema za Igre bili su izuzeti iz zabrane ulaska, ali vlada je ranije ovog mjeseca opozvala tu privilegiju.

Većina testnih natjecanja, koja služe kao generalna proba za svaki sport i organizatore, već su se održali prije nego što su Igre odgođene u ožujku 2020. No preostaje ih još 18, uključujući i olimpijsku maratonsku utrku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije