Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oduzeto domaćinstvo

Osječani o odluci HNS-a: Razočarani smo, uvijek smo bili dobri domaćini

Hrvatska
Davor Javorović/Pixsell
22.09.2017.
u 18:37

Potpuno razumijemo težnju Hrvatskog nogometnog saveza da djeluje prvenstveno u interesu naše reprezentacije, poručuje Osijekov direktor Galić.

Hrvatski nogometni savez danas je odlučio kako će se domaćinstvo posljednje kvalifikacijske utakmice koju će Hrvatska igrati na domaćem terenu (s Finskom) prebaciti iz osječkog Gradskog vrta na riječku Rujevicu. Čelnici hrvatskog nogometa zaključili su da će travnjak na Rujevici početkom listopada biti u puno boljem stanju, pa će se i igrači tako manje trošiti uoči posljednje kvalifikacijske utakmice s Ukrajinom.

Ta odluka razočarala je Osječane, a priopćenje Igora Galića, direktora NK Osijeka prenosimo u cijelosti:

Izuzetno nam je žao što nećemo moći biti domaćini i ugostiti reprezentaciju Hrvatske u utakmici s Finskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Poduzeli smo doslovno sve, što je s naše strane bilo moguće, da se taj susret odigra na našem stadionu, nabavili i poseban stroj za isušivanje travnjaka, dali zaista maksimum u svakom pogledu i nadali se pozitivnom ishodu.

Dakako da shvaćamo nezadovoljstvo i razočaranje ljubitelja nogometa u Osijeku i diljem Slavonije i Baranje jer svi smo se veselili dolasku naših najboljih nogometaša, kojima smo uvijek bili dobri domaćini, što su i oni sami učestalo isticali. To je uvijek bio poseban događaj za sve nas, ali na vrijeme i neke okolnosti, ipak, ne možemo utjecati.

Potpuno razumijemo težnju Hrvatskog nogometnog saveza da djeluje prvenstveno u interesu naše reprezentacije. Ukoliko stručni stožer najbolje nacionalne vrste smatra kako je teren od presudne važnosti za plasman na Svjetsko prvenstvo, NK Osijek kao suorganizator utakmice, ne može inzistirati na domaćinstvu u Gradskom vrtu. Svi moramo imati zajednički interes u ovom slučaju i stoga se ne želimo ni sa kime svađati, bilo koga prozivati i podizati tenzije. Naravno da smo tužni, možemo reći i razočarani uslijed ovakvog raspleta situacije, no ništa više nismo mogli učiniti od onoga što smo poduzimali svih ovih proteklih dana.

Vodstvo reprezentacije je odgovorno za rezultat i plasman na Svjetsko prvenstvo, tako da nam ne preostaje ništa drugo nego uvažiti odluku HNS-a, bez obzira na to što smo se nadali i vjerovali da će ona biti drugačija. No, Hrvatska je ispred svega, tako uvijek mora biti, stoji u Galićevom priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije