Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlučila Fifa

HNS kažnjen s 50 tisuća franaka zbog baklji i rasizma

Škotska vs Hrvatska (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
09.11.2013.
u 18:00

"Hrvatski navijači su salutirali visoko podignutim desnicama što je koristio fašistički ustaški pokret u Drugom svjetskom ratu", prijavili su Fifi iz Farea.

Fifa je kaznila Hrvatski nogometni savez s 35.000 švicarskih franaka zbog rasizma na utakmici s Belgijom na Maksimiru te s još 15.000 franaka jer su hrvatski navijači bacali baklje na utakmici sa Škotskom u Glasgowu. Incidenti su se dogodili prošlog mjeseca u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Hrvatski navijači su salutirali visoko podignutim desnicama što je koristio fašistički ustaški pokret u Drugom svjetskom ratu", prijavili su Fifi iz Farea, prenosi Miami Herald.

Hrvatska je mogla i gore proći jer joj je prijetila utakmica bez gledatelja u dodatnim kvalifikacijama s Islandom.

Grci su također kažnjeni s 30 tisuća švicaraca jer su njihovi navijači pokazivali rasističke transparente na utakmici sa Slovačkom.

Škotski savez je kažnjen s 10 tisuća franaka zbog propusta u organizaciji utakmice s Hrvatskom.

"Domaći savez ili klub je odgovoran za ponašanje navijača", objasnili su u Fifi iako škotski navijači nisu imali veze s paljenjem baklji.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar airbizz
airbizz
08:22 10.11.2013.

kad će hrvatska početi kažnjavati huligane?uglavnom su isti ljudi problematični.izgleda da netko ima interesa ne-kazniti počinitelje kaznenih dijela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije