Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETNI SAVEZ

HNS iduće godine u minusu više od 11 milijuna kuna

Davor Šuker
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
20.12.2018.
u 14:01

Planirani prihod je 151 milijuna kuna, a rashod 162,7 milijuna. Manjak će se pokriti iz salda fonda, odnosno viška prihoda iz poslovanja prethodnih godina

Hrvatski nogometni savez na današnjoj je godišnjoj skupštini usvojio financijski plan za 2019. godinu prema kojem će rashodi za više od 11 milijuna kuna biti veći od prihoda. Planirani prihod je 151 milijuna kuna, a rashod 162,7 milijuna. Manjak će se pokriti iz salda fonda, odnosno viška prihoda iz poslovanja prethodnih godina, poručili su iz HNS-a.  

A HNS-ov direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić osvrnuo se na  obnove prvoligaških terena.

- Uložili smo oko 43 milijuna kuna u nogometnu infrastrukturu ove godine i svi naglašavaju da je to najbolje što smo mogli učiniti. Prijedlog je da se sljedeće godine namjenski uloži 18 milijuna kuna u infrastrukturu amaterskog nogometa, kroz županijske saveze. Slažemo se i oko izgradnje vrhunskog stadiona u Zagrebu, čemu bismo mi dali svoju podršku, ali HNS na čelu s predsjednikom Šukerom želi da Hrvatska igra diljem zemlje, gdje god stadioni zadovoljavaju uvjete. Učinit ćemo sve da Hrvatska odigra utakmicu i u Splitu - ne postoji figa u džepu, želimo pomoći svima - rekao je.

Na skupštini je bio i izbornik Zlatko Dalić.

- Ove slike svaki puta izazivaju iste emocije, gotovo suze. To nikad neće proći. Iza nas je najveća godina hrvatskog nogometa, za koji su najzaslužniji igrači hrvatske reprezentacije i hvala im na tome. Hvala hvala Savezu i predsjedniku na povjerenju koje ste mi ukazali da vodim ovu reprezentaciju - to je tada bila jako hrabra odluka. Ovo nije moj uspjeh, uspjeh samo igrača, već svih nas i svih vas - svi živimo nogomet i radimo za nogomet. Hrvatska mora biti iznad svih nas - rekao je Dalić.

Stipe Doljanin iz Hrvaca pitao je o budućim nastupima reprezentacije u Splitu na što mu je Šuker odgovorio nitko iz HNS-a nema ništa protiv.

>> A što je još Šuker rekao pogledajte ovdje

Komentara 17

PP
pp
15:14 20.12.2018.

Hoćemo stadion!

PP
pp
15:13 20.12.2018.

Treba ih sve staviti pod svijetla reflektora i dok ne potpišu i krenu raditi nešto konkretno ih ne puštati. Krenite raditi. Dosta priče. Svjetsko prvenstvo je prošlo, ništa se ne radi. Samo prazna priča. Šta radi država? HNS?

Avatar YUKA1962
YUKA1962
14:34 20.12.2018.

Ako ove godine nisu zaradili , pa čak i da naprave kamp i stadion reprezentacije, i još da im ostane (HNS-u), onda su stvarno za "otpis" i da ih više i ne vidimo i ne čujemo!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije