Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

HNL je dobra priprema Dinamu za Spartak

23.10.2018.
u 21:33

Spartak nije momčad koja će napasti i tako dati prostora plavima koji su baš te prostore koristili sjajno jer imaju odličnu tranziciju

Proteklih je godina Dinamo imao ozbiljnih problema u Europi. U Maksimiru su prstom upirali u slabu nam domaću ligu, u kojoj nemaju pravi podražaj i onda ne mogu pratiti ritam Europe jer se na taj ritam nisu naviknuli.

No, kod Nenada Bjelice situacija je drukčija, protiv Fenerbahçea i Anderlechta ovaj novi Dinamo pokazao je da može pratiti i te klubove, da se može s njima nositi ne samo ravnopravno, nego ih i pobijediti kao što je to maksimirska momčad i učinila.

>> Pogledajte tko su najskuplje plaćeni hrvatski sportaši

Počelo se vidjeti svjetlo na kraju tog europskog tunela iz kojeg dosad nikad nije bilo izlaza, šest bodova iz dvije utakmice svakako s pravom nose optimizam da će se Dinamo dokopati europskog proljeća. Novi europski suparnik Dinama je Spartak, slovački prvak drukčija je nogometna priča, s drukčijom nogometnom filozofijom od Fenera i Anderlechta.

Spartak nije momčad koja će napasti i tako dati prostora plavima koji su baš te prostore koristili sjajno jer imaju odličnu tranziciju. Sad će očito Dinamo više voditi igru u znatno većoj mjeri negoli je to činio u dosadašnjim europskim utakmicama.

– Ma neće nam to biti problem, pa i u našoj ligi svi protiv nas igraju prilično zatvoreno, tako da smo se na takve utakmice naviknuli – kazao nam je nedavno Ivan Šunjić koji je sjajno ušao u ovu sezonu i zasluženo dobio veliku minutažu.

Dobro je za Bjelicu što mu napadači zabijaju, trebat će mu dobra realizacija za slavlje u Trnavi. No, u Puli su zabila sva tri napadača (Gavranović, Petković i Budimir) koja su očito u dobroj formi.

1/10

Najučinkovitiji je Mario Budimir, u svojih 639 minuta zabio je sedam golova i prvi je strijelac Dinama u ovoj sezoni, u prosjeku u svakoj utakmici daje gol.

Drugi strijelac plavih krilni je igrač Izet Hajrović sa šest pogodaka, a Gavranović je postigao pet te Petković četiri pogotka, s time što Petković ima najmanju minutažu. Očito, koga Bjelica stavi, neće pogriješiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije