Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Hinić

Hinić: Malo tko je vjerovao da ćemo biti ovako dobri!

'09.06.2010., Zagreb - U drugom susretu finala doigravanja vaterpolskog prvenstva Hrvatske Mladost je na plivalistu uz Savu pobijedila Jug Croatia osiguranje 7:6 (3:3, 1:1, 1:1, 2:1) i u seriji na tri
'Slavko Midzor/PIXSELL'
18.06.2010.
u 13:35

Psuje li previše Nikolić? Svaki trener ima svoj način motiviranja igrača, svoju osobnost. No, Emil je u godinu dana na Savi napravio veliki posao.

Igor Hinić je kao vino. Što stariji, to bolji. S navršene 34 godine (rođen 4. prosinca 1975. u Rijeci) u srijedu je susretu s Jugom pružio možda i najbolju partiju u Mladosti. Uz uobičajeni doprinos u isključivanju suparničkih igrača, postigao je četiri efektna, ali i vrlo značajna pogotka.

Prvim je "odlijepio" Mladost na 6:4, drugim je doveo u najviše vodstvo (10:5), a trećim i četvrtim (12:11, 14:12) osigurao joj pobjedu. Skroman kao i uvijek, Hinić će ukazati i na odličnu igru cijele momčadi:

 – Borili smo se lavovski. Nadam se da će sav taj naš napor uroditi plodom. Jug je u majstorici ipak u prednosti, kao što bismo i mi bili da se igra u Zagrebu.

Izvukli ste neke pouke iz prethodnih utakmica, pa u četvrtoj niste posustali niti u samoj završnici?

– Parirali smo jugašima u svim finalnim utakmicama doigravanja, ali i u finalu Kupa te u polufinalu Jadranske lige. Imaju igrače ekstra kvalitete i uspijevali su kazniti pad usredotočenosti do kojega je dolazilo jer smo malo ostajali bez snage. Ali ovaj put im to nismo dopustili.

Možete li nadjačati Jug i u njegovu Gružu?

– Zašto ne? Vjerujemo u sebe, puni smo samopouzdanja i idemo osvojiti prvenstvo.

Je li vaš trener Nikolić malo prost, previše psuje? Gotovo kao Ćiro.

– Svaki trener ima svoj način motiviranja igrača, svoju osobnost. No, Emil je napravio veliki posao: malo tko je vjerovao da ćemo biti ovako dobri u finalu.

Kod Rudića ste se uspjeli izboriti za popust, priključit ćete se reprezentaciji nešto kasnije od suigrača?

– To je dogovor s izbornikom. Sezona je bila duga, odigrali smo 57 utakmica, a ja imam problema s laktovima. Nemam 24, nego 34 godine, i zato mi je potreban odmor, da tijelo dođe na svoje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije