Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELI NAPRAVITI ISKORAK

Hezonja: Mogu nagovoriti Bogdanovića da se vrati u reprezentaciju

Beograd: Hezonja zabio 17 poena što nije bilo dovoljno za pobjedu svog kluba
Foto: Dusan Milenkovic/ATA Iamges/PIXSELL
1/5
22.05.2023.
u 10:33

- Mislim da je sad pravo vrijeme za skupiti se i pokazat tko smo, treba i razgovarati s Bojanom. Nema više, ako itko može natjerati Bojana na povratak to sam ja, ja sam mu ipak dolje zemljak

Nakon što su klupskim prvacima Europe, otkako je Hrvatska neovisna, postali Stojko Vranković i Damir Mulaomerović s Panathinaikosom, Franko Nakić s Olympiacosom, Nikola Vujčić, Ante Žižić i Bruno Šundov s Makabijem te Kruno Simon s Anadolu Efesom, na najviše postolje najjačeg klupskog natjecanja na Starom kontinentu uspeo se i Mario Hezonja sa svojim Realom.

Nakon što je u polufinalnoj pobjedi nad Barcelonom (78:66) sudjelovao s 14 koševa i 9 skokova, osvajanju krune preko Olympiacosa (79:78) Hezonja je pridonio s 12 koševa, tri skoka i dvije osvojene lopte.

- Trofeji su inače jako lijepi momenti, na početku nas je bilo previše, drago mi je da mogu pomoći i da smo napokon osvojili tu Euroligu. Više mi je drago zbog suigrača više nego za sebe, kad se sjetim kako su izgubili od Efesea prošle godine. Moje misli su već na ACB ligi, želim i taj trofej - rekao je Hezonja za Sportklub.

Zatim se osvrnuo na reprezentaciju.

- Mislim da je sad pravo vrijeme za skupiti se i pokazat tko smo, treba i razgovarati s Bojanom. Nema više, ako itko može natjerati Bojana na povratak to sam ja, ja sam mu ipak dolje zemljak (haha). Ali nema ni smisla da mu prilazim ako mi ne počnemo raditi pomake prema naprijed. Da se konačno tu može izgraditi ozbiljna priča jer je neozbiljno da gubimo od ekipa od kojih smo gubili prošlo ljeto. Stvarno mi je stalo da napravimo nešto, ali sada gori pod nogama i treba se dokazivati. Mlade treba sada uzeti pod svoje i malo po malo će to ići na bolje.

Je li na raspolaganju Hrvatskoj i je li ikada radio s izbornikom Sesarom?

- Ma normalno, za Hrvatsku uvijek. Nisam, čuli smo se, znam ga od prije, ali svejedno tko je, dobrodošao je. Najbitnije je da se napravi dobra kemija, koju smo nekada i imali, to mora ići na novi level. Ne može se više reprezentacija olako shvaćati jer onda dođu Finci i dobiju te. Stalo mi je stvarno da napravimo dobru priču, da se svi skupimo za iste ciljeve.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije