Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUKA PREDSJEDNIKA

Hashim Thaci: Kosovo zaslužuje članstvo u Fifi i Uefi

Thaci
Rainer Jensen/DPA/Pixsell
13.04.2016.
u 23:03

Predsjednik Kosovskog nogometnog saveza Fadil Vokrri je dodao kako ima naznake da će Kosovo biti primljeno u Uefu.

Zajednička komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i Europske nogometne federacije (UEFA) boravi na Kosovu u inspekciji uoči donošenja odluke o članstvu Kosova u te organizacije.

Iz Fife su nedavno poručili kako Nogometni savez Kosova može postati dio te organizacije jedino ukoliko se prethodno učlani u Uefu. O tome će se odlučivati na Kongresu Uefe u Budimpešti 3. svibnja. Ukoliko tog datuma Kosovo postane član krovne nogometne organizacije starog kontinenta, onda će se o članstvu u Fifi glasovati na Kongresu u Mexico Cityju 13. svibnja.

- Kosovo zaslužuje članstvo u tim organizacijama. Ispunjavamo sve uvjete, imamo talente u čitavom svijetu koji jedva čekaju braniti boje Kosova - kazao je kosovski predsjednik Hashim Thaci nakon što je primio predstavnike Fife i Uefe.

Predsjednik Kosovskog nogometnog saveza Fadil Vokrri je dodao kako ima naznake da će Kosovo biti primljeno u Uefu.

- Izvršni odbor Uefe više ne inzistira da član federacije može postati zemlja koja je članica UN-a. Na kongresu će se glasovati i nama je potrebna obična većina. Od 54 glasa potrebno je 28 - rekao je Vokrri.

FIFA je u siječnju 2014. dozvolila Kosovu igranje prijateljskih utakmica, ali uz nekoliko ograničenja. Prva takva utakmica odigrana je 5. ožujka iste godine sa Haitijem.

>> Vokrri: Volio bih da Kosovo u kvalifikacijama igra sa Srbijom

Komentara 9

ZO
zokinho24
05:08 14.04.2016.

bolje se skloni dok te nije pokupio grim reaper

KI
kinez14
03:32 14.04.2016.

I u EU

KK
kkCz
18:25 14.04.2016.

.....budi dobar purgeru,dodji u Bg,pa tako pricaj,lako je biti mangup iz fotelje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije