Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BITKA ZA NASLOV

Hamilton: Vettel se sramoti, takvim ponašanjem ne može biti uzor...

Sebastian Vettel
Foto: Reuters/PIXSELL
05.10.2017.
u 10:37

Hamilton i Vettel zapravo su jako slični vozači, obojica su nadarena, a imaju i “poseban” karakter. Trebala je to biti poštena borba za naslov između dvije zvijezde, ali stvari su krenule naopako već na Velikoj nagradi Azerbajdžana, Nijemac je bacio rukavice i pokazao slabe živce.

Ne namjeravam voditi psihološke ratove izvan automobila – rekao je prije nekoliko mjeseci Lewis Hamilton, no premda je to najavio već je u jednom – sa Sebastianom Vettelom. Svjetsko prvenstvo Formule 1 približava se kraju, još se vozi pet utrka, a bitka se više ne vodi samo na stazi.

Pukla ljubav

Hamilton i Vettel zapravo su jako slični vozači, obojica su nadarena, a imaju i “poseban” karakter. Trebala je to biti poštena borba za naslov između dvije zvijezde, ali stvari su krenule naopako već na Velikoj nagradi Azerbajdžana, Nijemac je bacio rukavice i pokazao slabe živce. U Bakuu se Vettel prvo nabio u stražnji kraj Hamiltonova bolida, a onda ga, iziritiran, obišao i došao usporedo uz Britanca te okrenuo volan i izazvao novi sudar.

Nije to bilo prvi put da je Sebastian izgubio živce i kontrolu za volanom. Prošle sezone se svako malo derao preko radioveze zbog bilo čega što bi mu zasmetalo. Ali ovaj je put doista pretjerao, a Hamilton je od početnog hvaljenja konkurenta okrenuo ploču.

– Poštovanje jednog prema drugom je najviše što sam osjetio od drugog vozača, pogotovo njegova kalibra – rekao je prije Azerbajdžana, a onda... Prestalo je međusobno tepanje i uvažavanje.

– Mislim da se Vettel osramotio. A sramota je i da se izvukao s četvrtim mjestom nakon namjernog zabijanja u drugog vozača. Zamislite sve mlade ljude koji su gledali Formulu 1 i takvo ponašanje četverostrukog svjetskog prvaka. Mislim da to sve govori – izjavio je nakon utrke Hamilton.

– Postaje jasnije da nije uvijek pribran. U trenucima pod pritiskom pokazuje svoje pravo lice – nastavio je Hamilton. A kritike je dobio i od legende F1 Nikija Laude.

– Sebastian je inače O.K., ali to ne razumijem. Poludio je. Nastavi li tako, Lewis će ga jednog dana odalamiti, ali ne bolidom nego šakom – rekao je Lauda, jedan od Mercedesovih direktora.

Branio se nakon toga četverostruki svjetski prvak, ali uzalud. Svi su već konstruirali priču u svojim glavama.

– Zabrljao sam – rekao je Vettel za “The Times” kada su ga pitali o odnosu s Lewisom.

Sebastian Vettel
1/6

– Rekao sam Hamiltonu da shvaćam što nije sretan zbog moga postupka, ali nadam se da će vrijeme riješiti stvar.

No vrijeme će možda sve samo pogoršati jer je kraj sezone blizu, a Hamilton (263) vodi za 26 bodova, a Vettel je ktome na VN Singapura morao odustati. Naime, za vrijeme utrke je pala kiša, prvi put nakon 10 godina, i odmah nakon starta uslijedio je trostruki sudar – Vettela, Räikkönena i Verstappena. Vettel je morao podići bijelu zastavu i tako je Hamiltonu otvorio put do postolja i prvog mjesta, koje je na kraju i osvojio.

U cijeloj priči krivnja se opet svaljuje na Nijemca. Max Verstappen kaže da je za incident kriv Sebastian Vettel.

I Verstappen kritizira Vettela

– Najviše je kriv Sebastian. Počeo me pritiskati, možda nije vidio Kimija s lijeve strane. To nije isprika, ako se borite za naslov, ne biste trebali preuzimati takav rizik. To nije bilo baš pametno – rekao je Verstappen.

Sebastianu su “gume vruće”, a polako i gubi kontrolu, peti naslov mu je sve dalje. A post ionako već traje od 2013. godine.

Hamilton je, s druge strane, opušten, uzima sve što mu automobil daje i polako osvaja bodove.

I sam je rekao na početku, još dok je bio drugi u ukupnom poretku, da se ne boji jer ima dobar bolid, a izgleda da ima i bolje živce. Oduvijek je znao uživati u životu izvan bolida, tako da je i na stazi neopterećen i psihički stabilan, barem više od Vettela.

Komentara 2

Avatar Klodi
Klodi
11:57 05.10.2017.

Vettel je obična pi***ca. Dok pobjeđuje svijet je divan sve je super a kad ne ide onda su svi krivi samo ne on. Ipak mora se priznati da je stvarno talentiran i vrhunski vozač ali ne zna podnijeti poraz. Po tome bi se Verstapen već trebal ubiti. Dečko šuti i vozi koji put je on kriv koji put drugi ali se ne ponaša ko stara junferica.

GV
golub Vaso
13:36 05.10.2017.

lh je jedina prava zvijezda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije