Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Hamilton pobjednik VN Bahreina, Ferrari ponovno podbacio

Lewis Hamilton
Foto: Reuters/Pixsell
1/9
31.03.2019.
u 19:30

No tko zna kako bi utrka završila da motor Leclercova bolida, dvadesetak krugova prije kraja, nije ostao bez snage, a Hamilton i Bottas bez problema su prestigli Leclerca

Mercedesov pilot Lewis Hamilton pobjednik druge ovosezonske utrke formule 1 koja se na stazi u Shakiru vozila za VN Bahreina.

Svjetski prvak je prvi prošao ciljem ispred momčadskog kolege Valtterija Bottasa i Charlesa Leclerca u Ferrariju koji je većinu utrke predvodio karavanu. Bila je to Lewisova 74. pobjeda u karijeri.

>> Pogledajte što voze hrvatski reprezentativci

Lewis Hamilton
1/17

No tko zna kako bi utrka završila da motor Leclercova bolida, dvadesetak krugova prije kraja, nije ostao bez snage, a Hamilton i Bottas bez problema su prestigli Leclerca.

Ipak, Ferrarijev pilot zadržao je treće mjesto nakon izlaska sigurnosnog automobila koji je ostao na stazi do kraja utrke. 'Safety car' morao je izaći na stazu jer su Renaultovi bolidi ostali u kvaru.

Četvrto mjesto osvojio je Max Verstappen u Red Bull, a peti je bio Sebastian Vettel u Ferrariju. 

Vikend koji je sjajno krenuo za Ferrari na kraju se pretvorio u novi podbačaj. Charles Leclerc osvojio je prvi 'pole position' u karijeri.

>> Pogledajte galeriju: Bolid Sebastiana Vettela ostao bez prednjeg krila

Lewis Hamilton
1/6

Ferrarijev 21-godišnji pilot je drugi  najmlađi vozač koji je osvojio prvo mjesto u kvalifikacijama. Mlađi od njega bio je Vettel koji je imao 21 godinu i 73 dana kada je u bolidu Toro Rosa bio najbrži 2008. u kvalifikacijama u Monzi.

Zanimljivo Leclerc je postao 99. vozač u povijesti koji je osvojio 'pole position' uoči 999. utrke SP-a u formuli 1.

Sljedeća utrka vozi se 14. travnja za VN Kine.

Poredak vozača: Valtteri Botas 44 boda, Lewis Hamilton 43, Max Verstappen 27, Charles Leclerc 26, Sebastian Vettel 22...

Poredak konstruktora: Mercedes 87 bodova, Ferrari 48, Red Bull 31...

Komentara 1

KA
kažemja
22:40 31.03.2019.

Mclaren još malo i približava se Red bullu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije