Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vahidova čast

Halilhodžić tuži japanski savez zbog ostavke i traži nevjerojatnu odštetu

Vahid Halilhodžić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
24.05.2018.
u 09:52

JFA ne želi dati objašnjenje pa ih pozivamo da se izjasne u sudnici, izjavio je Halilhodžićev odvjetnik Lionel Vincent

Odvjetnici trenera Vahida Halilhodžića u četvrtak su predali tužbu protiv Japanskog nogometnog saveza (JFA) i njegova predsjednika Kozoa Tashima, tražeći simboličnu odštetu u visini od jednog jena radi "obnove časti" bivšeg izbornika koji je smijenjen početkom travnja.

– JFA ne želi dati objašnjenje pa ih pozivamo da se izjasne u sudnici – izjavio je Halilhodžićev odvjetnik Lionel Vincent.

Vahid Halilhodžić
1/6

– Tražimo pismo isprike i isplatu odštete u visini od jednog jena – dodao je.

S obzirom na to da ovdje nije riječ o novcu, "cilj ove tužbe jest obnova Vahidove časti", objasnio je odvjetnik, ocjenjujući kako su motivi JFA-a za ostavku Vahida Halilhodžića "bili klevetnički i nanijeli su štetu njegovoj časti".

Predsjednik JFA Kozo Tashima, kao razlog za Halilhodžićevu ostavku samo dva mjeseca od početka SP-a u Rusiji, naveo probleme u komunikaciji između njega i igrača.

– Nitko me ni u jednom trenutku nije upozorio da postoji opasnost od ostavke – reagirao je nakon smjene Halilhodžić, dodavši da se osjeća "ponižen".

Imenovan izbornikom u ožujku 2015., Halilhodžić smatra da je ostvario cilj, a to je plasman Japana na šesto svjetsko prvenstvo. 

Japan će u Rusiji igrati u skupini H s Poljskom, Senegalom i Kolumbijom, a prvenstvo otvara 19. lipnja utakmicom protiv Kolumbije.  

Vahid Halilhodžić
1/8

Komentara 5

DO
domxerex
10:59 24.05.2018.

DA prevedmo , žalio se neki japanski mezimac sa obvezom nastupa jer ga treba prodati ali ga Vaha nije htio staviti jer je nesposoban a vjerojatno mu takav nesposoban nije ni ponudio proviziju jer bi inače sve bilo riješeno.

Avatar Tom Tornado
Tom Tornado
10:37 24.05.2018.

Kazem ja.....

MA
marsovac
11:25 24.05.2018.

muslimani uvijek uvreda casti,....hi, hi, hi,.....erdoganova linija,................od japanaca traziti jedan jen je vrijedjanje japanaca i to na vrlo primitivan nacin. Vrhunac kulture poturaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije