Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB EUROPSKE LIGE

Hajduku je očito suđen Marijan Pušnik

Marijan Pušnik
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
24.07.2018.
u 17:00

Susret sa slovenskom momčadi bio bi posebno zanimljiv jer bi Hajduk igrao protiv momčadi svog bivšeg trenera Marijana Pušnika s kojim se nije baš rastao u ljubavi.

Od naša četiri kluba koja nas ove sezone predstavljaju u Europi, Rijeka je bila u najboljoj poziciji. Naime, drugoplasirana momčad naše lige mogla si je priuštiti više odmora jer u kvalifikacije za Europsku ligu kreće tek u trećem pretkolu.

Osijek je morao krenuti prvi, već od prvog pretkola, u kojem je bio uspješan i izbacio je Petrocub te si priskrbio poslasticu, kako sebi tako i svojim navijačima, jer u Gradski vrt stiže veliki Glasgow Rangers koji s klupe vodi slavni Steven Gerrard i u čije je redove došao donedavni igrač Slavena Belupa Nikola Katić.

>>Pogledajte tko je sve zainteresiran za naše klubove, koji igrači imaju najviše ponuda i o kolikim se svotama radi

Zbog toga su u Osijeku odlučili otvoriti i gornju etažu zapadne tribine.

Rudar – Maribor 0:5

I dok se u Osijeku prodaju ulaznice za taj veliki susret, u Gradskom vrtu pogledavali su i prema Nyonu. Jer, koliko god Glasgow Rangers bio favorit, Osijek je ambiciozan i sa zanimanjem praćen je ždrijeb trećeg pretkola. I nije nimalo loš, gruzijska Chikura i Maribor nisu neprelazni. Pod pretpostavkom da je Maribor favorit, bio bi to zanimljiv dvoboj protiv kluba koji vodi Darko Milanič, pravi je šef Zlatko Zahovič, njegov sin Luka je najveća zvijezda, a Osijeku može pomoći i Kruno Jurčić koji je jedno vrijeme vodio tu slovensku momčad.

Slovenski klub bi mogao biti suparnik i Hajduku. Riječ je o Rudaru iz Velenja koji u drugom pretkolu igra sa Steauom u kojoj je naš igrač Antonio Jakoliš. Susret sa slovenskom momčadi bio bi posebno zanimljiv jer bi Hajduk igrao protiv momčadi svog bivšeg trenera Marijana Pušnika s kojim se nije baš rastao u ljubavi. No, mogli su se izmiriti na pripremama bijelih u Sloveniji, ondje su igrali prijateljsku utakmicu upravo s Rudarom i Pušnikom, a završena je neodlučeno i to je jedina utakmica Hajduka na pripremama u kojoj nije pobijedio.

>>Pogledajte galeriju s dočeka vatrenih

Marijan Pušnik
1/74

No, Rudar nije baš težak suparnik, sigurno je lakši od Osijekova suparnika Maribora. Jer na startu slovenskog prvenstva Maribor je Rudaru u Velenju utrpao pet komada. Hajduk je na pripremama igrao efikasno, nadajmo se da će tako nastaviti i u četvrtak u utakmici sa Slavijom iz Sofije i potom se pripremati za treće pretkolo.

Spomenuli smo da je Rijeka jedina čekala ždrijeb trećeg pretkola Europske lige a da oko noge nije imala uteg drugog pretkola. Riječani tako odmah mogu poslati svoje analitičare i stručnjake u Švicarsku gdje će igrati njihovi budući suparnici, St. Gallen i Sarpsborg, norveški predstavnik.

Rijeka će gostovati u prvoj utakmici 9. kolovoza, a uzvrat je na rasporedu 16. kolovoza na Rujevici.

Imamo dobre šanse

– Mogli smo proći i bolje i lošije – rekao je Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora Rijeke.

– Skandinavci igraju čvrsto i agresivno, fizički nogomet s puno prekida. Sankt Gallen je nešto drukčija momčad, klub je to s ozbiljnim budžetom koji može puno potrošiti na dovođenje igrača. Vjerujem u nas i u svakom slučaju imamo jednake šanse za ulazak u sljedeće kolo. No, koja god nam od tih dviju momčadi bude suparnik, pripremit ćemo se dobro za nju – dodao je Mance.

>>Pogledajte glazbene hitove u izvedbi vatrenih

Ključne riječi

Komentara 3

DH
dalibor.hren
18:56 24.07.2018.

Svi naš klubovi bi trebali razmišljati o prvoj sljedećoj utakmici! Korak po korak, Maribor, Pušnik...to je još miljama daleko!

DH
dalibor.hren
13:20 25.07.2018.

Prvo Slavija...

MI
mislav22
10:34 26.07.2018.

Marijan Pušnik, hahahaha hahahaha. Samo Gayduk može dovesti takvog lika za trenera, pardon i Rudar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije