Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poraz u kupu

Hajdukovci ponovno ljutiti na suđenje: 'Dječje suze su nam poticaj'

Osijek - Hajduk
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/6
21.05.2019.
u 17:19

Splićani su imali mnogo povika na suđenje, a Osjećani su hajdukovce prozvali zbog  provociranja. U nekim su trenucima znali pretjerati

U finalu hrvatskog kupa za mlađe uzraste Hajdukovi su pioniri izgubili od Osijeka 2:3. Nakon utakmice u Slavonskom Brodu splitski klub objavio je priopćenje.

Na Facebook stranicama koje prate splitski klub istaknule su zagrebačkog suca Antu Čuljka kao glavnog krivca za poraz, koji je Hajduku isključio dva igrača. 

>> Evo po kojim uzorima bi vatreni mogli dobiti novi stadion

Osijek - Hajduk
1/20

Evo i Hajdukovog priopćenja:

'Još jednom, po tko zna koji put, cjelokupna hrvatska javnost imala je priliku u izravnom televizijskom prijenosu svjedočiti zbog čega HNK Hajduk inzistira na sustavnim i korjenitim promjenama u sudačkoj organizaciji.

Na žalost, ovaj put dužni smo reagirati zbog utakmice finala Hrvatskog kupa za pionire u kojoj je Hajduk rezultatom 3:2 poražen od Osijeka. U navedenom susretu sudac Ante Čuljak iz Zagreba podijelio je ukupno 11 žutih kartona pri tom neopravdano isključivši dva Hajdukova igrača.

Pitamo odgovorne u sudačkoj organizaciji kakva je to poruka djeci, našim najmlađima, onima koji predstavljaju budućnost hrvatskog nogometa i društva. Je li to taj pravedniji nogometni sustav i poštenije društvo za kojeg se borimo? Ili upravo suprotno?

Želite li im na ovaj način poručiti da od malih nogu moraju navikavati na ono što je postala gotovo uobičajena slika na hrvatskim nogometnim terenima? A to je slika ne samo o nepravdi u seniorskom nogometu, već smo u posljednje vrijeme često svjedoci potpuno besmislenih situacija i odluka u susretima svih mlađih uzrasnih kategorija.

Dječje suze nakon pretrpljene nepravde obveza su nam, poticaj i odgovornost da se još jače borimo i nastavimo putem kojim smo krenuli.'

Utakmica u Slavonskom Brodu završila je pobjedom Osijeka nakon preokreta.

Hajduk je poveo u 11. minuti golom Brkljače, a Botica je u 22. minuti zatresao mrežu svoje momčadi za 1:1. U 28. minuti Čuljak je pokazao Pripću drugi žuti, odnosno crveni karton. U drugom poluvremenu Petrović je zabio za novo vodstvo bijelih (2:1).

Hajduk je kasnije ostao bez još jednog igrača, Škorlić je morao ranije pod tuš. Iz splitskog tabore tvrde da je Škorlićeva druga javna opomena bila prestrogo dosuđena.

Osijek je iskoristio brojčanu prednost te je golovima Mikovčića i Avedejeva preokrenuo rezultat na 3:2. Hajdukovci su izgubili utakmicu, a igrači su na kraju zaplakali.

Splićani su imali mnogo povika na suđenje, a Osjećani su hajdukovce prozvali zbog  provociranja. U nekim su trenucima znali pretjerati.

Kristian Petric, Hajdukov povjerenik za navijače, u utorak je na Facebooku objavio svoj ratni put, kako kaže, zbog pritisaka i poziva koji mu dolaze već u serijama, piše Dalmatinski portal.

Naglasio je da mu nije nakana sebe promovirati kao 'velikog Hrvata', iako je po nekim dužnosnicima 'orjunaš', nego...

- Najteže mi je kao i svakom čovjeku vidjeti suze bespomoćne djece koju potkradaju 'veliki Hrvati' koji obavljaju dužnosti unutar HNS a (svi zajedno imaju pet dana Domovinskog rata). Poruka je: da vas sve zajedno nabijem na kitu jer ćete na koljenima doći moliti da igrate u Splitu - napisao je Petric uz poruke 'Hrvatska u srcu' i 'HŽV'.

>> Pogledajte kako je nastala hajdučka milenijska fotografija na vrhu teksta

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar Dixie_land
Dixie_land
17:39 21.05.2019.

Za hajduk je najbolje da osnuje svoju ligu. A ni tu nebi bili prvi. Ispada da se samo njih krade i laže. Uostalom koga boli ..... za pionire.

NO
Nordovest
19:04 21.05.2019.

"Kad najbolji klub na svitu", i "najbolja akademija u Hrvatskoj " sezonu spašava utakmicom pionira pa ni tu ne uspiju, a rezultat stručnog rada Gojun - Orešćanin u trofejima je 0 od 8. Svi su krivi a oni sposobni, djecucu uče da su posebna i nabolja pa kad to ne mogu dokazati na terenu onda gaze, udaraju, prostače, cvile, kmeče. A odgajati u sportskom duhu ih ne mogu kad su sami neodgojeni.

DU
Deleted user
18:49 21.05.2019.

hehehehehehe,pa cirkus iz Splita oduševljava iz dana u dan.Koja sorta ufffff

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije