Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI IMIDŽ BILIH

Hajduk odbija prodati Stipu Biuka... dok ne dođe ponuda od minimalno 20 milijuna eura

Varaždin i Hajduk sastali se u 33. kolu HT Prve lige
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/5
05.09.2021.
u 11:20

Kako sada stvari stoje, Biukov transfer iz Hajduka trebao bi biti rekordan. Na vrhu je još uvijek Nikola Vlašić koji je 2017. godine prešao u engleski Everton uz odštetu od 8,7 milijuna eura.

Priča o 12,5 milijuna eura koliko je, navodno, Manchester City ponudio za Stipu Biuka samo je jedna u nizu koje će se idućih mjeseci periodično ponavljati. Logično, mladi Hajdukov napadač nešto je najbolje što je zadnjih godina izišlo iz nogometne škole splitskog kluba.

U tu kategoriju sigurno spada i Marin Ljubičić, još jedan izdanak Hajdukove škole od kojeg u Splitu očekuju velike stvari. U Hajduku su svjesni kakve dragulje imaju, vjerojatno stoga lakše i podnose financijska izvješća koja sugeriraju da je klub u zadnjih godinu i pol dana u minusu 50 milijuna kuna. Zadnje službeno financijsko izvješće kaže da je Hajduk u prvih šest mjeseci ove godine ubilježio 30 milijuna eura minusa.

– Mogli smo prodati Biuka, kao što smo mogli prodati i Ljubičića. Ali ne prodajemo budućnost za sigurnost – kazao je Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić.

Zvuči kao dugoročan plan, no koliko će financijska situacija dopustiti forsiranje takvog stava, brzo ćemo vidjeti. Biuk će krajem prosinca ove godine napuniti 19 godina, a tržišna vrijednost trenutačno mu je četiri milijuna eura.

01.08.2021., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 03. kolo, HNK Hajduk - HNK Sibenik. Stipe Biuk Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Taj iznos prema Transfermarktu sigurno će rasti, i to već u idućim mjesecima.

U Hajduku sigurno čekaju ponudu koja će ih “izuti iz cipela”, no za takvu vrstu financijske pogodnosti morate izgraditi imidž u europskim nogometnim novčanim tokovima. Nešto što je Zdravko Mamić s Dinamom gradio desetak godina. Istini za volju, Hajduk takav imidž trenutačno nema. Pojava Biuka, Ljubičića i nekih novih igrača na horizontu može značiti početak stvaranja takvog imidža. Samo je jako važno da se ne napravi pogrešan korak. Spomenuti dvojac trebaju pametno afirmirati i promovirati kao novi smjer nogometne akademije.

Transfer od dvadesetak milijuna eura, koliko se navodno nadaju od prodaje Biuka, sigurno bi poboljšao imidž kluba u financijskom smislu. Dakle, kako sada stvari stoje, Biukov transfer iz Hajduka trebao bi biti rekordan. Na vrhu je još uvijek Nikola Vlašić koji je 2017. godine prešao u engleski Everton uz odštetu od 8,7 milijuna eura. Bez obzira na financijske scenarije, jasno je da je Biuk predodređen za velike stvari. No od njega očekujemo tek pravo igračko sazrijevanje koje bi se trebalo (ili moralo) dogoditi u sljedeće dvije-tri godine.

>>> Stručnjaci za Večernji TV o stanju u hrvatskom nogometu

 

Komentara 16

Avatar Asterix
Asterix
12:16 05.09.2021.

Igrače treba prodavati kad sazriju i nakon što odrade nekoliko sezona za klub koji ih je stvorio. Tako su svi na dobitku, i klub i igrač. Samo treba izdržati par sezona dok se ne zaokruži ciklus, igrači na vrhuncu za prodaju, igrači koji su na putu to postati i igrači koji su spremni za ulazak u prvu postavu.

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
18:07 05.09.2021.

Mozda da je u Dinamu ili u reprezentaciji, iz Hajduka i HNl tesko moze biti prodan za vise od 10 , eventualno ako Hajduk odigra u EU kupovima par utakmica sa jacim klubovima , uostqlom Vlasic se prodao protiv Evertona ,Buik nema staza u mladim selekcijama i 12 mil je bajka , toliko za mladog Mesija u takvim uvjetima nizko ne bi platio

MA
Maui
16:17 05.09.2021.

Čuo sam kako je jedna čistačica s Poljuda transferirana u PSG za dva miljuna eura...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije