Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIOPĆENJE S POLJUDA

Hajduk: Očekujemo da sve institucije i javnost zaštite Marka Livaju

Marko Livaja ostao s momčadi  te će zaigrati protiv Osijeka nakon što mu je poginuo otac
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
07.06.2023.
u 13:00

"Očekujemo da sve odgovorne institucije i javnost u potpunosti osude sve uvrede i prijetnje te zaštite najpopularnijeg i najboljeg igrača i strijelca te najvećeg promotora SuperSport HNL, ujedno i brončanog reprezentativca. Hajduk je uvijek stao i beskompromisno će stajati u zaštitu Marka i svakog našeg igrača", napisali su u Hajduku.

Hajduk se oglasio oko situacije s Markom Livajom koji je jučer napustio pripreme reprezentacije. Priopćenje splitskog kluba prenosimo u cijelosti.

"U stalnoj smo komunikaciji s Markom od trenutka incidenta i kao Klub u potpunosti razumijemo i prihvaćamo odluku našeg igrača koju je donio nakon gnjusnih uvreda kojima je bio izložen u Rijeci na treningu nacionalne vrste u okviru priprema za završnicu Lige nacija. 

Očekujemo da sve odgovorne institucije i javnost u potpunosti osude sve uvrede i prijetnje te zaštite najpopularnijeg i najboljeg igrača i strijelca te najvećeg promotora SuperSport HNL, ujedno i brončanog reprezentativca. Hajduk je uvijek stao i beskompromisno će stajati u zaštitu Marka i svakog našeg igrača", napisali su u Hajduku.

Podsjećamo, ideja otvorenog treninga hrvatske reprezentacije na Rujevici u ponedjeljak bila je stvoriti pozitivnu atmosferu oko momčadi i dati im dodatan vjetar u leđa uoči polufinala Lige nacija s Nizozemskom. Međutim, događaj s više od tisuću gledatelja pretvorio se u sve samo ne u ono što su očekivali.

Nekolicina gledatelja počela je vrijeđati i dobacivati Marku Livaji. "Smeće jedno, marš iz reprezentacije. Pogledaj stolice na istočnoj tribini", začulo se na stadionu, no bilo je i gorih povika.

Dok su se igrači dodavali loptom, jedan je gledatelj Livaji dobacio: "Što se ne trudiš, konjino" i "J... ti majku." Napadač Hajduka nije izdržao i popeo se na ogradu da bi mu odgovorio uz povike: "Šta je, šta je, šta hoćeš?".

Suigrači i ostali članovi tima reagirali su i odvukli ga natrag na teren u nastojanju da smire situaciju. Reagirali su i zaštitari te policija. 

Livaja se nakon svega odlučio povući iz reprezentacije objasnivši da nije spreman dati maksimum i da bi samo bio smetnja.

Komentara 42

CI
Cigred
13:20 07.06.2023.

A zaštititi navijače drugih klubova od livaj i torcide. Kada to?

DU
Deleted user
13:57 07.06.2023.

Inace uvik sam govorio i govorim kako je hajduk rak rana hnla, samo stvaraju probleme i hrane se neredom i sijanjem mržnje, to je klub kojeg triba odstranit iz hnla, neka igraju u Italiji ili neka osnuju splitsku ligu, možda tu budu prvaci

DU
Deleted user
13:55 07.06.2023.

Nako sramotne scene u finalu kupa livaju je tribalo expresno kazniti sa 6 miseci neigranja i dalic ga nakon toga nije triba zvat u teprezentaciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije