Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPOVI NAKON VARAŽDINA

Hajduk objavio cjelovite snimke iz VAR sobe, traži hitnu reakciju Kustića i Marića

Split: Predstavljen novi predsjednik Hajduka, Lukša Jakobušić
Ivo Cagalj/PIXSELL
27.02.2024.
u 14:50

Iz Hajduka su obavijestili javnost da su uputili dopis predsjedniku HNS-a Marijanu Kustiću te predsjedniku sudačke komisije Bruni Mariću. Tvrde da suci nisu nedvojbeno utvrdili da je bila riječ o zaleđu i traže objašnjenje zašto su onda promijenili odluku.

Hajduk je 15 sati objavio na svojoj platformi Hajduk Digital TV-u. Splitski klub pustio je snimke iz VAR sobe sa subotnje utakmice u Varaždinu. Nogometaši Varaždina i Hajduka u susretu 24. kola HNL-a igrali su 1-1 (1-0). Domaće je u vodstvo doveo Leon Belcar (40), a izjednačio je Niko Kristijan Sigur (66). Glavni sudac utakmice bio je Fran Jović, a njegov pomoćnik iz VAR sobe bio je glavni VAR sudac susreta Ante Čuljak.

Hajduk je prikazao tri situacije - start na Livaji kod gola Varaždina, traženje jedanaesterca igrača Hajduka te poništeni gol Livaje. Prilikom jednog centaršuta s lijeve strane noga stopera Hajduka Filipa Uremovića bila je u zaleđu. Nakon tog centaršuta Uremović je glavom prebacio za Zvonimira Šarliju, on opet prebacio glavom za Livaju koji je poentirao iz blizine.

>> Galerija s utakmice

Split: Predstavljen novi predsjednik Hajduka, Lukša Jakobušić
1/26

Iz Hajduka su obavijestili javnost da su uputili dopis predsjedniku HNS-a Marijanu Kustiću te predsjedniku sudačke komisije Bruni Mariću. Tvrde da suci nisu nedvojbeno utvrdili da je bila riječ o zaleđu i traže objašnjenje zašto su onda promijenili odluku.

"Poštovani g. Marić, u javnosti su dana 27. veljače 2024. godine puštene snimke iz kojih je razvidno da VAR soba na utakmici 24. kola SuperSport HNL-a Varaždin - Hajduk, koja se odigrala na stadionu Varteks, nije mogla utvrditi da se igrač HNK Hajduk Filip Uremović u 78. minuti nalazio u zaleđu, a što navode i sami VAR suci u svojoj komunikaciji na temelju dostupnih snimki. Slijedom navedenog, molimo za žurno pojašnjenje na temelju čega je promijenjena odluka glavnog suca utakmice Frana Jovića kojom je poništen već priznati gol Marka Livaje za vodstvo HNK Hajduk. Molimo također žurno pojašnjenje za situaciju kod postignutog pogotka NK Varaždin u 40. minuti susreta te situaciju iz 61. minute u kojoj je vidljivo da igrač Varaždina u duelu s igračem HNK Hajduk Rokasom Pukštasom dotiče loptu rukom. S obzirom na to da je u javnost puštena komunikacija sve tri sporne situacije, molimo što hitnije Vaše očitovanje kao predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a.

Poštovani g. Kustić, u javnosti su dana 27. veljače 2024. puštene snimke komunikacije sudaca iz VAR sobe s utakmice 24. kola SuperSport HNL Varaždin - Hajduk. Primite na znanje da smo zatražili službeno očitovanje predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a g. Bruna Marića te od Vas očekujemo s obzirom na nejedinstvenost Komisije u prethodnim kolima i očigledne nepravilnosti koje mogu utjecati na regularnost natjecanja, da poduzmete radnje koje su u Vašoj ovlasti kao predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza", napisao je Hajduk.

 
 
 
Ključne riječi

Komentara 43

Avatar Hrvatska Banovina
Hrvatska Banovina
15:06 27.02.2024.

Ovaj Hajduk se 50% vremena bavi da sucima. Možda da porade na tome da zabiju gol Varaždinu koji igra s igračem manje većinu drugog poluvremena. Eto zabili su jedan i kad nije zaleđe im je priznat. Jel to takav problem.

TR
Tripoli
15:32 27.02.2024.

Umisto da im zabimo četri ili više komada mi cvilimo...pa Varaždinci su igrali sa igračem manje!!..čestitke na borbrnosti igračima Varaždina.

NO
nogomet90tih
15:36 27.02.2024.

Da ima pravde bili bi izbačeni u niži rang zbog objavljivanja snimki kojim direktno potvrđuju da su umješani u krađu istih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije