Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pretkolo Konferencijske lige

Hajduk mora dobiti Rijeku ako želi izbjeći noćne more - kobne Gziru i Dilu Gori

Split: Hajduk izgubio od Maltežana i ispao ve? u 1. pretkolu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
26.05.2022.
u 15:48

Izgubi li finale kupa od Rijeke, Hajduk će u drugom pretkolu biti nositelj, a jedan od brojnih mogućih suparnika onda mu je Gzira United od koje je prije tri godine ispao

Hajduk i Rijeka u finalu kupa igraju za važan trofej, trofej koji bi za oba kluba bio spas sezone u kojoj su se do pred kraja prvenstva nadali da mogu ugroziti Dinama u borbi za naslov prvaka. No, Dinamo je otišao na odmor kao prvak Hrvatske, a za Rabuzinovo Sunce borili su se domaćin Rijeka i gostujući Hajduk na - Poljudu.

Rijeka je u posljednje vrijeme bila prilično uspješna u kupu, dok u Hajduku vlada velika suša kad je o trofejima riječ. No, nije kup nosio samo taj lijepi trofej u vitrine jednog od ova dva kluba, nosio je i preskakanje jednog pretkola Konferencijske lige. Naime, pobjednik našeg kupa igrat će tek u trećem pretkolu ovog natjecanja koje je po prvi put igrano ove sezone, a trofej je otišao k Mouinhovoj Romi. Hajduku bi moglo biti posebno važno osvojiti kup i otići u treće pretkolo. Jer, ostane li u drugom, morat će ranije krenuti u europske ispite, a što je još gore u drugom pretkolu mogli bi naletjeti na neugodnu Gziru United.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Podsjetimo, taj klub s Malte bio je koban za Hajduk u pretkolu Europske lige 2019. godine. Iako je Hajduk na Malti stigao do lijepe 2:0 prednosti, pa u Poljudu pogotkom Jradija poveo s 1:0, na kraju je ispao, izgubio je s 1:3 i zbog više pogodaka u gostima Gzira je otišla u sljedeću rundu kvalifikacija. Olakotna okolnost može biti i činjenica da Gzira, da bi uopće došla do prilike da ponovno zaigra s Hajdukom, prvo mora proći prvo pretkolo.

No, Hajduk u drugom pretkolu može na još jednu 'nagaznu minu', na gruzijski klub Dila Gori. Te 2013. godine momčad Igora Tudora izgubila je s 0:1 na Poljudu, čuveni Iluridze je slomio bijele, da bi i u uzvratu u Gruziji slavio suparnik bijelih. Zacijelo se tih utakmica s Gruzijcima sjećaju i današnji igrači Hajduka Lovre Kalinić i Dino Mikanović koj isu i tada igrali za splitski klub.

>> Misa za navijače Hajduka:

Ključne riječi

Komentara 4

KL
Klavocin
17:08 26.05.2022.

Pa na kraju krajeva hajduk je napravio povijesni uspjeh, pa prvi put nakon 10 godina bili su drugi

KL
Klavocin
17:07 26.05.2022.

Opet mora hajduk, pa ćitavu sezonu mora. Nikad više penala, kukanje kmećanje, zato je čitava rh protiv hajduka, ali baš svi osim kmećavaca. Zato sretno rijeci iako sam navijač dinama, nek ih dobiju i nek još više kmeće.

Avatar primorac
primorac
20:06 26.05.2022.

Dila gori a jajduk jos gori

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije