Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALENTIRANI šveđanin

Hajduk dobio novog trenera! Stranac je, ali ne onaj o kojem se pričalo

Hajduk.hr
28.05.2021.
u 13:14

Jens Gustafsson rođen je u Helsingborgu 15. listopada 1978. godine. Nogometnu karijeru započeo je u Helsingborgu, a igrao je još za švedske klubove Brage i Falkenberg.

Hajduk i Jens Gustafsson dogovorili su dvogodišnju suradnju temeljem koje ovaj 42-godišnji švedski stručnjak preuzima funkciju trenera prve momčadi, objavili su iz splitskog kluba.

Jens Gustafsson rođen je u Helsingborgu 15. listopada 1978. godine. Nogometnu karijeru započeo je u Helsingborgu, a igrao je još za švedske klubove Brage i Falkenberg. 

Trenersku karijeru započeo je u U-17 momčadi Halmstada gdje je vrlo brzo promoviran u trenera prve momčadi i tamo se zadržao tri i pol godine. Bio je izbornik U-21 reprezentacije Švedske, a zatim je angažiran i kao pomoćni trener u AIK-u. Posljednje četiri i pol godine bio je glavni trener Norrköpinga s kojim je ostvario jako dobre rezultate u Švedskoj ligi. 

Osim završene nogometne akademije i položene UEFA PRO licence, gospodin Gustafsson ima i fakultetsku diplomu iz Biheviorizma. 

- Moderan je trener koji preferira napadački stil nogometa, a u Švedskoj se istaknuo u radu s mladim igračima kojima je redovito podizao vrijednost i igračke sposobnosti. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri u sedam sezona vodio je preko tristo prvoligaških utakmica - kažu u Hajduku.

Za vrijeme svog posljednjeg angažmana kao trener Norrköpinga vodio je ukupno 166 utakmica, pri tom je upisao 91 pobjedu, 38 neriješenih rezultata te 37 poraza. Njegova momčad u prosjeku je osvajala 1.87 bodova te pri tom u prosjeku postizala 1.90, a primala 1.19 golova.

Komentara 6

Avatar Poskok
Poskok
13:10 29.05.2021.

je li ovog izabrala uica? boze sacuvaj kakvi rezultati i koja kvalifikacija.

Avatar dzambo
dzambo
19:29 28.05.2021.

Kvalitetni igraci to Ajduku triba.....a za ''ostalo'' ce Ajduk lako...ali vec vise od 15 god. oni rade ''obrnuto''....

JG
jozagulikoza.guli
10:53 29.05.2021.

Superiška. Jedino bi bilo bolje uzet nekog pozanatog nogometnog stručnjaka iz Burkine Faso.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije