Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPALI IZ LIGE PRVAKA

Gvardiol se oglasio nakon poraza. Evo kako je vatreni pokušao razveseliti navijače

Real nakon jedanaesteraca svladao Manchester City za polufinale Lige prvaka, kazneni udarac promašili i Modri? i Kova?i?
Foto: Mike Egerton/PRESS ASSOCIATION
1/35
18.04.2024.
u 20:05

Aktualni prvaci, Manchester City, ispustili su priliku da obrane naslov, premda su dominirali terenom tijekom čitavog susreta. Brojni su tragičari u momčadi "građana", ali među njima nije Joško Gvardiol

Manchester City je nakon raspucavanja udaraca s bijele točke izgubio u uzvratnoj utakmici četvrtine finala Lige prvaka protiv Real Madrida. Momčadi su na Santiago Bernabeu odigrale rezultatom 3:3. Nakon 120. minuta igre na Etihadu rezultat je bio 1:1. U penalima se odigrala velika drama, a na kraju je slavila španjolska momčad.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, promašio je svoju priliku s bijele točke. Međutim, sjajno raspoloženi vratar Andriy Lunin i ostatak njegove momčadi spasili su "kraljevski klub". S druge strane promašili su Bernardo Silva i Mateo Kovačić. Tako je Real ušao u polufinale u kojem nastavlja borbu za šesti naslov prvaka Europe. Tamo ih čeka Bayern koji je u četvrtfinalu porazio Arsenal (uk. 3:2).

GALERIJA Real slavio u drami penala! Unatoč Modrićevu promašaju, Madriđani su porazili prvake

Real nakon jedanaesteraca svladao Manchester City za polufinale Lige prvaka, kazneni udarac promašili i Modri? i Kova?i?
1/35

Aktualni prvaci, Manchester City, ispustili su priliku da obrane naslov, premda su dominirali terenom tijekom čitavog susreta. Brojni su tragičari u momčadi "građana". Strijelac jedinog gola na Etihadu, Kevin De Bruyne, promašio je sigurnu šansu u završnici utakmice kojom su mogli puno lakše riješiti čitavu priču. Bernardo Silva i Mateo Kovačić promašili su penale. 

Joško Gvardiol odigrao je izvrsno. Blokirao je jedan doista opasan udarac koji je mogao urušiti njegovu momčad i sjekao dodavanja u ključnim trenucima, otklonio dvije velike opasnosti koje je Real stvorio. Dobio je 50 posto duela, to jest njih sedam od 14 u kojima se našao.  U fazi napada probijao je redove Reala preciznim dodavanjima prema Jacku Grealishu koji je tijekom cijelog nastupa vodio pravi rat s Danielom Carvajalom. Od 113 pokušaja dodavanja imao je 106 točnih, a od toga su 2 bila ključna. Gvardiol se nakon gorkog poraza oglasio na društvenim mrežama.

Foto: sofascore

"Htjeli smo pobijediti i dati sve od sebe na domaćem terenu. Glave gore i koncentrirajmo se na utakmice koje nam slijede u prvenstvu i kupu", napisao je najskuplji obrambeni igrač na svijetu. Prema u prvoj sezoni u Manchesteru neće do trofeja Lige prvaka ima se mnogočemu nadati. City šest kola prije kraja drži prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Uz to u polufinale FA Kupa ulaze kao favoriti protiv Chelseaja.

VIDEO Modrić napušta Real, ali ostaje u Europi: Kapetan vatrenih je dobio fantastične ponude dva giganta'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije