Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠ TRENUTAK

Gvardiol nakon velike greške postao glavna tema na BBC-u: 'Što on to radi?'

FA Cup - Final - Manchester City v Manchester United
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS
1/4
25.05.2024.
u 17:40

- Upravo sam ga pohvalio jer je imao izuzetnu sezonu - među ostalim je rekao Chris Sutton, nekadašnji engleski reprezentativac, a sada stručni komentator BBC-a

Prvi pogodak kojeg je Manchester United zabio protiv gradskog rivala Cityja u finalu engleskog FA kupa još će se dugo komentirati u nogometnim krugovima. Igrala se 30. minuta utakmice na londonskom Wembleyju kad je hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol krivo odmjerio položaj svog vratara Stefana Ortege. Nakon jedne duge lopte Unitedovog beka Dioga Dalota, Gvardiol nije vidio da je Ortega istrčao sa svog gola pa mu je poslao prejaku loptu u namjeri da mu je vrati. Ispalo je to kao idealan poklon za strijelca Alejandra Garnacha, potpisnika pogotka za vodstvo Uniteda.

Brojni navijači Uniteda zahvaljivali su Gvardiolu na toj kardinalnoj pogrešci na društvenim mrežama, dok su se oni Cityjevi pitali što se to dogodilo. Gvardiol je ovoga proljeća u gotovo spektakularnoj formi, s pet pogodaka i tri asistencije u posljednje je vrijeme skrenuo pozornost na sebe i kad je napadački učinak u pitanju. Navijači Uniteda prozvali su ga "gol-mašinom", ali onom koja je sada namjestila gol za njih, a ne za City...

KIKS GVARDIOLA POGLEDAJTE OVDJE

Reagirao je i BBC-jev analitičar Chris Sutton. Nekadašnji engleski reprezentativac ovako je opisao Gvardiolovu akciju:

- Što to Gvardiol radi? Upravo sam ga pohvalio jer je imao izuzetnu sezonu. Mislim da je došlo do nesporazuma između njega i golmana Ortege. Gvardiol je glavom poslao loptu preko Ortege, koji je trčao natrag prema svom golu. Komunikacija je bila problem, nisu bili na istoj valnoj duljini, a Garnacho je imao jednostavnu situaciju gurnuti loptu u praznu mrežu - rekao je Sutton.

Komentara 5

Avatar Semper5
Semper5
18:44 25.05.2024.

Ovo je pogreška golmana, prije svega. Prvo, nije bilo potrebe istrčavati, a drugo, on je čak izašao izvan šestaesterca, što znači da ne smije hvatati loptu rukama. Što je uopće mislio?

DU
Deleted user
18:37 25.05.2024.

Joško prati igrača i loptu,što i treba raditi,ne stiže pogledati golmana....a golman istrčava na 17 metara bez potrebe...

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
18:17 25.05.2024.

Za ovaj gol je 90% kriv golman.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije