Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karting

Grobenski (12) do bronce s rezervnim motorom

Luka Grobenski
Red Bull
17.10.2010.
u 20:50

Luka Grobenski u završnoj je utrci sezone, na svjetskom finalu Easykart serije u Italiji osvojio treće mjesto.

Dobre vijesti stižu iz talijanskog Castelletta di Branduzzo, gdje je najmlađi član Red Bullove trkačke momčadi Luka Grobenski (12) osvojio 3. mjesto na Svjetskom finalu Easykarta u klasi 60 ccm. Ciljao je na prvo mjesto, no na kvalifikacijama mu se raspao mu se motor.

- Vozio sam s posuđenim motorom za trening. Startao sam deveti, već u prvom zavoju probio se na treće mjesto. Par krugova prije kraja napao sam prvu poziciju, no na kraju smo sva trojica bili smo u nekoliko metara - kazao je Grobenski koji je u cilj ušao sretan, raširenih ruku.

Davide Lombardo 16 je krugova prošao za 19 minuta, 3 sekunde i 141 tisućinku. Poljak Marcel Grudzinski u fotofinišu je zakasnio 88 tisućinki, dok je Grobenski završio 0.824 iza pobjednika.

Podsjetimo, Red Bull stao je iza njegovih leđa, izabrao ga za svojeg najmlađeg brendiranog sportaša na svijetu. Sljedeće sezone nastupat će u klasi 100, a cilj je da sa 19 godina bude spreman sjesti u njihov bolid Formule 1.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:16 18.10.2010.

Ciljao prvo a došao 12 Vidim ga već u F1

KR
krilnik2
21:30 21.10.2010.

Scythe je napisao/la: Ciljao prvo a došao 12 /**************/ Dosao je treci a ima 12 godina. Prvo nauci citati a onda se javi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije