Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRATAK FITILJ

Grezdi ovo nije prvi incident: S travnjaka ga je tjerao i slavni Steven Gerrard

Eros Grezda
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/2
03.06.2020.
u 08:06

– Ovdje ne toleriramo pljuvače, nego se trudimo poštovati suparnike. Nitko tko se tako ponaša neće nositi dres Rangersa. Ako se dokaže da je kriv za ono za što ga se tereti, za njega više nema mjesta u momčadi – rekao je Gerrard.

Igor Pajač bio je jedno vrijeme jedini negativac polufinala kupa između Osijeka i Rijeke. Sve dok Eros Grezda na parkiralištu još “vruće glave” nije odlučio tjerati pravdu. Izvjesna kazna sucu koji je svojim lošim procjenama uništio utakmicu neće biti i jedina nakon utakmice Kupa na Rujevici jer disciplinci HNS-a “sudit” će i krilnom napadaču Osijeka i to zbog fizičkog napada na napadača Rijeke Mirka Antonija Čolaka nakon utakmice o čemu je i policija sastavila službeni zapisnik.

Očito ima kratki ‘fitilj’

Još iste večeri Grezda se ispričao Čolaku zbog incidenta, sutradan ponudio i objašnjenje tvrdeći kako je “pukao” zbog stalnih provokacija, čak i na nacionalnoj osnovi, kojima je tijekom utakmice bio izložen. Nažalost, brzonogi krilni napadač, za kojeg je nekadašnji izbornik Albanije legendarni Cristian Panucci svojedobno govorio kako je “zvijezda u nastajanju” i “igrač koji će jednog dana vrijediti 20 milijuna eura”, potvrdio je kako, osim ogromnog potencijala, ima i “kratak fitilj”. A on ga je u karijeri već nekoliko puta skupo koštao.

Eros Grezda zimus se vratio u Osijek nakon neuspješne epizode u Rangersu gdje nije našao zajednički jezik sa Stevenom Gerrardom. U slavni klub, najtrofejniji u Europi, albanski krilni napadač rođen u Đakovici transferiran je nedugo nakon dotadašnjeg suigrača iz Gradskog vrta Borne Barišića. Početak na Ibroxu bio je težak za obojicu, ali dok je Barišić s vremenom pohvatao konce, Grezda se nije snašao. U godinu i pol dana u dresu škotskog velikana nije ostvario veći uspjeh, odigrao je tek 17 utakmica u svim natjecanjima uz dva gola i asistenciju, a jedan incident zapečatio mu je sudbinu. Na utakmici Wafer Challenge Cupa, revijalnom dvoboju rezervnih momčadi, pljunuo je protivničkog braniča, a potom se odbio rukovati sa suparnicima.

– Eros mora znati da, ako se ponaša tako, neće predstavljati ovaj klub ni na jednoj razini nogometnog natjecanja. Ovdje ne toleriramo pljuvače, nego se trudimo poštovati suparnike. Nitko tko se tako ponaša neće nositi dres Rangersa. Ako se dokaže da je kriv za ono za što ga se tereti, za njega više nema mjesta u momčadi – rekao je Gerrard.

Reja: Više ga neću zvati

Bilo je to krizni period u životu albanskog nogometaša jer nekoliko mjeseci ranije imao je sukob i s novim izbornikom Albanije Edoardom Rejom. U lipnju je, naime, napustio kamp reprezentacije uoči dviju kvalifikacijskih utakmica za Europsko nogometno prvenstvo. Talijanski stručnjak, inače nekadašnji trener Hajduka, tada je poručio:

– Dok sam izbornik, više ga neću zvati u reprezentaciju!

Ni kasnija Grezdina isprika nije promijenila Rejin stav.

– Grezda je napravio osobni izbor kad mi je rekao da želi napustiti momčad. Kazao sam mu da slobodno može ići. Tada je iznio neke lude tvrdnje i otišao. Poslije se ispričao, ali bilo je prekasno – kazao je Talijan.

Osijek je na Grezdinu transferu u slavni klub iz Glasgowa uprihodio dva milijuna eura, što je bio i iznos definiran odštetnom klauzulom u njegovu ugovoru, a vraćen je ove zime za “simboličnu odštetu” uz dogovor kako škotskom klubu pripada i postotak budućeg transfera. Osijek je za igrača koji pravi razliku imao konkurenciju u turskim klubovima, ali i Hajduku i, zanimljivo, Rijeci.

– Vratio sam se kući – objasnio je Grezda svoj izbor.

Ni pola godine kasnije “na iglama” čeka presudu Disciplinske komisije HNS-a.

>> Pogledajte kako je Grezda udario Čolaka

Ključne riječi

Komentara 2

TI
tico123
08:53 03.06.2020.

Protjerati ga tamo gdje mu je mijesto i zabraniti ulazak u Hrvatsku doživotno.

DU
Deleted user
09:03 03.06.2020.

ne čudi me njegova reakcija nakon neviđene pljačke,kulešević je morao povuć igrače sa terna kad je vidio u kom smjeru utakmicu vodi pajač

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije