Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE KONFERENCIJSKE LIGE

Grčki stadion pretvoren je u tvrđavu! 5000 policajaca osigurava utakmicu. Ovakve mjere su neviđene

Europa Conference League - Final - Olympiacos v Fiorentina
Foto: BERNADETT SZABO/REUTERS
1/9
29.05.2024.
u 16:00

"To je sportsko slavlje koje moramo zaštititi i pobrinuti se da bude besprijekorno provedeno," rekao je šef policije Ioannis Skouras. Grcima su dobro poznate moguće posljedice nereda, kako na domaćim, tako i na europskim utakmicama. Događanja prošlog ljeta, uoči kvalifikacijske utakmice za Ligu prvaka između Dinama, samo su jedan od primjera zbog kojih grčka policija želi biti posebno oprezna

Grčka je na "nogama" uoči finala Konferencijske lige između Olympiakosa i Fiorentine u srijedu u Ateni. Grčke vlasti rasporedile su više od 5.000 policajaca i vatrogasaca i obustavile promet u područjima oko atenskog stadiona Agia Sophia na kojem se igra utakmica. Uprava za civilno zrakoplovstvo izdala je uputu o zabrani letova helikoptera i dronova iznad određenih područja Atene, dok su građani koji žive u blizini stadiona dobili posebne iskaznice kako bi se mogli kretati okolnim ulicama.

Kako bi se izbjegao bilo kakav sukob između navijača grčkog i talijanskog kluba, ali i mogućih sukoba navijača Olympiakosa s navijačima atenskih klubova, mjere osiguranja su podignute na razinu olimpijskih igara. Policija je već obavila sigurnosne provjere na terenu, zabarikadirala je stadion, obustavila cestovni promet i postavila punktove u okolnim mjestima.

VIDEO Pogledajte kako izgleda prosvjed ispred Opus Arene kao podrška sportskom direktoru Boti

"Stadion je tvrđava. Nikada nismo vidjeli takve mjere," prenose grčki mediji. Izdane su ulaznice u tri boje, uključujući crvenu i plavu za navijače dviju momčadi. Okupljat će se na različitim sastajalištima, a uz pratnju policijskih službenika bit će prebačeni autobusima i vlakovima rezerviranim za navijače.

Odlazak navijača sa stadiona, također će biti organiziran s različitih izlaza. Navijači Fiorentine će putovati autobusom, dok će navijači Olympiakosa krenuti vlakom. Policijske mjere neće prestati nakon završetka utakmice, već će biti na snazi do 6 ujutro. Grčka se tjednima pripremala za utakmicu visokog rizika.

"To je sportsko slavlje koje moramo zaštititi i pobrinuti se da bude besprijekorno provedeno", rekao je šef policije Ioannis Skouras. Visoki policijski dužnosnici održali su sastanke s UEFA-inim sigurnosnim stručnjacima ranije ovog mjeseca i proučili mjere kako bi se spriječili svi mogući incidenti.

GALERIJA Posljednji ispraćaj ubijenog navijača AEK-a

Europa Conference League - Final - Olympiacos v Fiorentina
1/6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije