Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDE NA KOSTARIKU

Grčka se golom iz penala u sudačkoj nadoknadi provukla u osminu finala!

Grčka Obala Bjelokosti
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/8
25.06.2014.
u 00:01

Grci su nakon drame s 2:1 svladali Obalu Bjelokosti i osvojili drugo mjesto u skupini C.

Grčka se u svom stilu provukla u osminu finala Svjetskog prvenstva. Grci su nakon drame s 2:1 svladali Obalu Bjelokosti i osvojili drugo mjesto u skupini C.

Grci su poveli u 42. minuti. Bamba je pogriješio u obrani, a lopta je došla do Samarisa koji je išao sam na Barryja i mirno ga matirao. Obala Bjelokosti je izjednačila u 74. minuti iako su Grci do toga trenutka dva puta pogodili gredu. Za 1:1 je pogodio Bony nakon brze akcije.

Grčka je nakon toga sve bacila u napad što joj se isplatilo u trećoj minuti sudačke nadoknade. Samaras je izborio jedanaesterac, a onda ga pretvorio u pogodak koji je njegovu momčad odveo u osminu finala.

Grci su završili na drugom mjestu iza Kolumbije sa samo dva postignuta gola i negativnom gol razlikom. U osmini finala idu na iznenađenje turnira, Kostariku.

Grci prvi put prošli skupinu

- Ponosan sam na rezultat i uspjeh ove momčadi. Dali smo sve od sebe i na kraju su bogovi i sreća bili na našoj strani. Nadam se da smo donijeli osmijeh na lica ljudi u našoj zemlji - rekao je Samaras, junak susreta.

Grcima je to prvi put da su prošli skupinu na SP-u.

- Ovdje smo došli kako bismo izborili plasman u drugi krug. Nikada prije to nismo napravili, a večeras smo to uradili u velikom stilu. Pobjednički gol je trebao doći još ranije - rekao je kapetan Giorgos Karagounis, dok je izbornik Fernando Santos dodao:

- Poručujem svima u Grčkoj: izađite na ulice i proslavite ovaj uspjeh.

>> Kolumbija svladala Japan 4:1, ali Grčka je ipak priča dana!

Foto: Reuters (Ilustracija)

Komentara 24

JU
juma
00:14 25.06.2014.

Kod Grčke sve po starom. Dobiju super grupu, daju jedan gol iz igre u tri utakmice i penal u zadnjoj minuti, a sada u osmini finala najslabijeg protivnika Kostariku. Tu isto ne budu prelazili centar, bude 0:0 i dobiju na penale i već su u četvrtfinalu.

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
00:34 25.06.2014.

A i ovaj penal nema veze s vezom. Ne zanima me što kaže Beusan. Samaras se u svom stilu šeprtljave žirafe s dvime lijeve spotaknuo o protivnika, ne možeš to suditi, a osobito ne Grcima.

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
00:28 25.06.2014.

Pa naravno da su prošli iz penala u zadnjoj minuti i s negativnom gol razlikom. Zar je moglo ikako drukčije završiti s tim Grcima? Imali su najlakšu grupu u kvalifikacijama, najlakšu grupu na SP, a imat će i najlakšu grupu u kvalifikacijama za Euro 2016...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije