Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA I POZITIVNIH TESTOVA

Građani i dalje skeptični, ali Olimpijsko selo je - otvoreno! Pogledajte kako izgleda

FILE PHOTO: Tokyo 2020 Olympic and Paralympic Village
Foto: KIM KYUNG-HOON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/8
13.07.2021.
u 10:11

Nažalost, među onima koji su već stigli u Tokio pojavili su se prvi slučajevi zaraze koronavirusom, što je povećalo zabrinutost među ionako skeptičnim građanima Japana

U utorak, deset dana prije početka Olimpijskih igara, u Tokiju je službeno otvoreno Olimpijsko i Paraolimpijsko selo u kojem će biti smješteno oko 18.000 sportaša i službenih osoba.

Uobičajeno vesele svečanosti popraćene odbrojavanjem dana i sati do početka Olimpijskih igara, u ovom su slučaju bile zasjenjene sve većom zabrinutošću lokalnog stanovništva zbog održavanja Igara u doba borbe protiv širenja koronavirusa.  

Tokio je od ponedjeljka ušao u četvrto razdoblje stanja opće opasnosti zbog pandemije Covida-19, a ove će mjere ostati na snazi do 22. kolovoza, daleko iza datuma završetka Igara koje će se u Japanu održati od 23. srpnja do 8. kolovoza.

Olimpijsko i Paraolimpijsko selo smješteno je u Tokijskom zaljevu, prostire se na 44 hektara na kojima je izgrađena 21 zgrada za stanovanje sportaša i službenih osoba.

Olimpijske delegacije su već počele pristizati u Tokio, a do kraja tjedna bi se u Olimpijskom selu trebalo smjestiti već više od 2200 natjecatelja.

Nažalost, među onima koji su već stigli u Tokio pojavili su se prvi slučajevi zaraze koronavirusom, što je povećalo zabrinutost među ionako skeptičnim građanima Japana, da će održavanje Igara pridonijeti širenju zaraze u njihovoj zemlji.

Dva člana olimpijskog izaslanstva Ugande, jedan srpski sportaš i član izraelske reprezentacije imali su pozitivne rezultate na testiranju na koronavirus.

Olimpijsko selo je u uobičajenim okolnostima mjesto druženja sportaša koji dolaze iz svih kutaka svijeta, mjesto za za zabavu i opuštanje. No, u Tokiju toga neće biti.

Na snazi su oštre protuepidemijske mjere, prema kojima svi stanovnici sela uvijek moraju držati najmanje dva metra razmaka jedni od drugih. Njihovi susreti moraju biti što kraći, bez ikakvog kontakta, a dulje zadržavanje nije dopušteno ni u kantini. Nošenje maski je obvezno pri svakom izlasku iz soba. Sportašima je zabranjen bilo kakav kontakt s domaćim stanovništvom, a uskraćeni su im i turistički obilasci lokalnih znamenitosti.

Svaki će sportaš morati napustiti Olimpijsko selo najkasnije dva dana po završetku svog posljednjeg nastupa na Igrama. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije