Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKAJU TOMAŠEVIĆA

Grad Zagreb želi srezati troškove, a bili smo gledaniji i od najpoznatijih na svijetu

23.10.2021.
u 09:00

– Još čekamo termin sastanka s gradonačelnikom koji bi se trebao dogoditi početkom studenog. Čitamo da financijska situacija nije idealna, ali vjerujemo da ćemo naći zajednički jezik - rekao je Pavlek

Direktor utrke Vedran Pavlek prilično je smireno primio informaciju da će novo gradsko vodstvo ozbiljno rezati sredstva kojima je Grad Zagreb sufinancirao Snježnu kraljicu, natjecanje Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu.

– Još čekamo termin sastanka s gradonačelnikom koji bi se trebao dogoditi početkom studenog. Čitamo da financijska situacija nije idealna, ali vjerujemo da ćemo naći zajednički jezik. I mi kao organizatori u nekoliko zadnjih godina preslagivali smo koncepciju i spremni smo na dodatne uštede. Da naš fokus primarno bude na vrhunskom TV prijenosu, pripremi staze i sportskim rezultatima, a riječ je o natjecanju koje će biti i važna utrka za broj hrvatskih skijaša na ZOI u Pekingu.

Bi li se Snježna kraljica mogla održati bez gradskih sredstava?

– Teško, kao i sve ostale sportske priredbe. No nemojte zaboraviti da su u našem proračunu dvije trećine komercijalni prihodi, a da su u zlatna vremena, dok je još Ivica skijao, bila i više od 75 posto. Grad je nama i dalje jako važan partner jer je i vlasnik i upravitelj skijališta na Sljemenu.

Gdje organizatori vide još prostora za uštedu jer ipak je riječ o natjecanju na koje dolaze svi najbolji skijaši? A među natjecanjima koja Grad podržava još je samo Croatia Rally.

– Pokušat ćemo, imamo još neke mogućnosti. Inače, ove godine smo dugo radili na koordinaciji startnih vremena kako bismo imali što veću gledanost. A ono na što smo posebno ponosni jest da smo prošle godine bili najgledanija ženska utrka u Svjetskom kupu. Štoviše, bili smo i gledaniji od muškog spusta u Kitzbühelu – ističe Pavlek. 

Ključne riječi

Komentara 28

AD
admzaq
09:28 23.10.2021.

Imali ste godinu dana da zaokružite financijsku konstrukciju. Zagreb se doslovno raspada (što zbog potresa što zbog "mikijevog" neodržavanja) i treba novce utrošiti u daleko bitnije stvari za građane. Uostalom. Ne moraju skijaši spavati u sheratonu, mogu recimo u običnomm hostelu. Dalo bi se tu još uštedjeti, ali onda ne bi svi prstići u lancu bili namireni.

TU
Tutlek1234
09:46 23.10.2021.

Nađite si sponzore. Svi tvrdite da ste bitni pa ako je tako sponzori će naći svoj intetes. Ukoliko nije tako onda neće i zbogom snježna kraljice....

TU
Tutlek1234
09:57 23.10.2021.

RH je imala Bjelolasicu i uništili je. Zašto? Ovo na Sljemenunje za rekreaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije